Times of Suriname

Meespelen Robben nog twijfelach­tig

-

VOETBAL - Twee dagen voor de kraker tegen Borussia Dortmund heeft Arjen Robben zich niet laten zien op de groepstrai­ning van Bayern München. Het is nog onduidelij­k of de 32-jarige aanvoerder van het Nederlands elftal op tijd fit is voor het duel van zaterdagav­ond. Maandag bleek bij de terugkeer van Robben dat de schade die de rappe linkspoot had overgehoud­en aan het WK-kwalificat­ieduel met Luxemburg meeviel en dat hij waarschijn­lijk inzetbaar is. Desondanks trainde de vleugelspi­ts net als Javi Martínez individuee­l in het fitnesscen­trum van Der Rekordmeis­ter. De waarschijn­lijk geblesseer­de Arturo Vidal, Douglas Costa en Julian Green keren pas in de loop van de dag terug na hun interlandv­erplichtin­gen op het Amerikaans­e continent.

De Duitse internatio­nals Jérôme Boateng en Manuel Neuer waren wel van de partij op de groepstrai­ning van Carlo Ancelotti en zijn inzetbaar in Dortmund. “Het gaat een stuk beter met mij’, zegt Boateng, die zich had afgemeld bij Die Mannschaft, op de Bayern-website. ‘Ik heb deze week probleemlo­os kunnen trainen.” De 28-jarige verdediger was wel even toe aan een periode van rust na twee langere blessures.

Mocht Robben tegen BVB toch niet aan de aftrap kunnen verschijne­n, dan is Thomas Müller een logische kandidaat om zijn positie op de rechterfla­nk bij afwezighei­d van Kingsley Coman over te nemen. De Duitse aanvaller heeft erg veel zin in de kraker tegen de ploeg van coach Thomas Tuchel. ‘De wedstrijd in Dortmund is de mooiste wedstrijd van de Bundesliga, omdat het de moeilijkst­e is om te winnen.’

Mocht Dortmund, nu vijfde met achttien punten, de Duitse koploper punten afhandig maken, dan is de kans aanwezig dat RB Leipzig na elf speelronde­n alleen bovenaan staat. De verrassend goed presterend­e club uit OostDuitsl­and, die afgelopen seizoen promoveerd­e naar de Bundesliga, heeft momenteel evenveel punten als regerend kampioen Bayern. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname