Times of Suriname

Royal Mail boekt stijging onderligge­nd resultaat

-

LONDEN - Royal Mail heeft over zijn eerste fiscale halfjaar een lichte omzetgroei geboekt met een stijging van de operatione­le winst na reorganisa­tielasten. Dit bleek gisteren uit de trading update van het Britse postbedrij­f over het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar.

“Onze resultaten kwamen globaal overeen met onze verwachtin­gen. We hebben ons doel voor kostenbesp­aringen verhoogd met 100 miljoen Britse pond naar 600 miljoen Britse pond tot en met 2018. We hebben de piek van investerin­gen gehad: per jaar houden we het nu op 500 miljoen Britse pond tegen een gemiddelde over de afgelopen drie jaar van 615 miljoen Britse pond”, aldus Royal Mail in een toelichtin­g.

Royal Mail rapporteer­de over het eerste halfjaar, dat eindigde op 25 september, een omzetgroei van 1 procent naar 4.583 miljoen Britse pond. De pakketvolu­mes lieten over de verslagper­iode in omzet voor het Verenigd Koninkrijk een onderligge­nde daling zien van 1 procent en voor de Europese operaties een groei van 9 procent.

Het operatione­le resultaat na aftrek van reorganisa­tielasten steeg van 248 miljoen naar 262 miljoen Britse pond. Royal Mail stelt een interimdiv­idend voor van 7,4 pence per aandeel Royal Mail tegen 7,0 pence een jaar eerder.

Het aandeel Royal Mail sloot woensdag 0,1 procent lager op 498,90 pence. (Beursduive­l/foto: emerce.nl)

Staples verwacht ook in het vierde kwartaal een omzetdalin­g

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname