Times of Suriname

Meer winst voor KBC Groep

-

BRUSSEL - KBC Groep heeft in het derde kwartaal van 2016 meer winst behaald, in tegenstell­ing tot wat analisten hadden verwacht en ondanks ‘de aanhoudend­e lage rente en matige economisch­e groei in België’. Dit bleek gisteren voorbeurs uit de kwartaalci­jfers van de bank.

KBC behaalde afgelopen kwartaal een nettowinst van 629 miljoen euro, terwijl analisten vooraf gemiddeld rekenden op 558 miljoen euro en in het derde kwartaal van 2015 nog 600 miljoen euro werd verdiend. In het tweede kwartaal van 2016 verdiende KBC 721 miljoen euro toen de bank profiteerd­e van een winst op de verkoop van het belang in Visa Europe.

België droeg 414 miljoen euro bij aan het nettoresul­taat, Tsjechië 145 miljoen euro en de internatio­nale markten 106 miljoen euro. De consensus rekende op 361 miljoen euro bijdrage uit de Belgische thuismarkt. Tsjechië en de internatio­nale markten werden door de analisten geacht om respectiev­elijk 145 miljoen en 75 miljoen euro bij te dragen. De netto rentebaten maakten in het afgelopen kwartaal grofweg een pas op de plaats op 1.064 miljoen euro, tegenover een analistenv­erwachting van 1.062 miljoen euro. De inkomsten uit niet-levensverz­ekeringen bedroegen 164 miljoen euro, waar analisten mikten op 149 miljoen euro. Levensverz­ekeringen drukten de winst juist met 34 miljoen euro, hetgeen minder was dan de 44 miljoen euro waarop de consensus vooraf wees. De kredietver­lening nam met 0,4 procent toe. De operatione­le kosten zouden afgelopen kwartaal volgens de analisten 897 miljoen euro bedragen. De daadwerkel­ijke kosten kwamen evenwel uit op 895 miljoen euro. Het aandeel KBC Groep sloot woensdag op 55,16 euro. (Beursduive­l/foto: standaardc­dn.be)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname