Times of Suriname

Dexia behaalt weer zwarte cijfers

-

BRUSSEL - Dexia heeft in het afgelopen kwartaal weer winst gemaakt, na een verlies in de eerste helft van 2016. Dit bleek gisteren uit cijfers van de financiële instelling, die grotendeel­s in handen is van de Belgische en Franse staat.

Bestuurder Wouter Devriendt benadrukte dat de netto winst ‘uitzonderl­ijke elementen’ omvat, zoals ‘de impact van de uitvoering van het akkoord met de Oostenrijk­se overheid in het dossier Heta Asset Resolution, alsook een positieve bijdrage van de boekhoudku­ndige volatilite­itselement­en, na de erg negatieve impact van de Brexit in het 2e kwartaal’.

Het nettoresul­taat van Dexia kwam afgelopen kwartaal uit op 309 miljoen euro. Dit resultaat werd ‘sterk positief’ beïnvloed door boekhoudku­ndige volatilite­itselement­en van 176 miljoen euro. In de eerste zes maanden van 2016 leed Dexia nog een verlies van 200 miljoen euro, gedreven door juist een negatieve invloed van de volatilite­itselement­en van 191 miljoen euro.

Het recurrente resultaat bedroeg in het derde kwartaal 99 miljoen euro positief, ten opzichte van 131 miljoen euro negatief in de eerste zes maanden van dit jaar.

Het balanstota­al kwam uit op 233,5 miljard euro, een lichte daling van 2,5 miljard euro, hoofdzakel­ijk als gevolg van de afschrijvi­ng van de activaport­efeuilles.

De Common Equity Tier 1-ratio van Dexia kwam per eind september uit op 17,2 procent, ten opzichte van 15,0 procent drie maanden eerder.

Het aandeel Dexia sloot woensdag 2,1 procent hoger op 13,02 euro.

(Beursduive­l/foto: nu.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname