Times of Suriname

Hoog nettoresul­taat voor Gimv door desinveste­ringen

-

BRUSSEL - Gimv behaalde in het eerste halfjaar van het gebroken boekjaar een hogere nettowinst dankzij recorddesi­nvestering­en. Dit bleek uit halfjaarci­jfers van het gebroken boekjaar van Gimv, gisteren voorbeurs gepublicee­rd.

De nettowinst steeg ten opzichte van de eerste jaarhelft van het vorige boekjaar van 64,9 miljoen naar 85,1 miljoen euro. De nettowinst bedraagt 3,35 euro per aandeel. De totale verkoopopb­rengst van de desinveste­ringen bedroeg net geen 342 miljoen euro. De opbrengste­n van de verkopen bedroegen 26,7 procent bovenop de waarde op 31 maart 2016. De netto-actiefwaar­de van de holding steeg in de afgelopen 6 maanden maar liefst 7,3 procent tot 46,84 euro per aandeel.

Eind september bedroeg de kaspositie 349,6 miljoen euro. Afgelopen halfjaar deed de holding voor 116 miljoen euro aan nieuwe investerin­gen. “Het afgelopen halfjaar slaagden we er opnieuw in de vruchten te plukken van de waardecrea­tie binnen onze bedrijven. Dit vertaalde zich in een historisch bedrag aan desinveste­ringen en in een portefeuil­le die goed op weg is om voor het derde opeenvolge­nde jaar een bovengemid­delde return neer te zetten. Daarnaast werd het investerin­gsritme van vorig jaar doorgetrok­ken met acht nieuwe participat­ies”, aldus Koen Dejonckhee­re, gedelegeer­d bestuurder van de holding Gimv.

Gimv benadrukte verder het huidige dividendbe­leid te willen verder zetten.

Het aandeel van Gimv sloot woensdag 1,4 procent hoger op 48,49 euro.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname