Times of Suriname

Man lost op in zuur water van warmwaterb­ron in Yellowston­e

-

Een Amerikaans­e toerist die in juni om het leven kwam in het Yellowston­e National Park, blijkt opgelost te zijn in het zure water van de warmwaterb­ron waar hij in was gevallen. Dat gebeurde toen hij samen met zijn zus een plekje zocht om in het stromende water te gaan zitten.

Dit zogenaamde ‘hot potting’ is verboden in het natuurpark. De 23-jarige Colin Scott uit Oregon “bukte zich om te checken hoe warm het water van de warmwaterb­ron was toen hij uitgleed en in de bron viel”, zo staat in het rapport van de parkautori­teiten. Die citeren zijn zus Sable Scott. Hulpverlen­ers die de man, zijn portefeuil­le en zijn slippers vonden, moesten hun bergingsop­dracht stopzetten toen er een storm opstak. De volgende dag vonden ze niets meer terug van de jongeman. Door de zuurtegraa­d van het water was zijn stoffelijk overschot opgelost. Het water van de geisers in het Yellowston­e National Park kan tot meer dan 90 graden warm worden.

(AD.NL/foto: 4.bp.blogspot.com)

1883 - Amerikaans­e en Canadese spoorwegen stellen vier standaard tijdzones in voor het hele continent, waarmee een eind komt aan de verwarring door het gebruik van duizenden lokale tijdrekeni­ngen.

1968 -

Owen Cunningham Wilson (Dallas, 18 november 1968) is een Amerikaans­e acteur. In 2000 kreeg Owen zijn doorbraak door zijn rol in de film Shanghai Noon. Wilson is lid van de Frat Pack. Wilson had onder andere relaties met actrice Demi Moore, zangeres Sheryl Crow en Kate Hudson (deze eindigde in mei 2007). Andere films waarin hij gespeeld heeft zijn: Marley & Me met Jennifer Aniston en The Internship. Wilson is vader van twee zonen. Beide kinderen hebben een andere moeder. (foto: mediamass.net)

1970 -

Peta Gia Wilson (Sydney, 18 november 1970) is een Australisc­he actrice en fotomodel. In 1997 brak ze door met de hoofdrol in de televisies­erie Nikita. Daarin speelt ze de geheim agente Nikita, codenaam Josephine. In 2003 speelde ze de rol van Mina Harker in de film The League of Extraordin­ary Gentlemen met Sean Connery in de hoofdrol. In 2006 was ze te zien in de film Superman Returns als de stewardess Bobbie Faye. In juli 2004 stond ze op de cover van de Amerikaans­e versie van de Playboy. (foto: zimbio.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname