Times of Suriname

Familielid verwoest gezicht van Sienna

-

“Het was alsof iemand bijtend zuur over haar gezicht had gegooid. Haar hele gezicht en mondje waren bedekt met rode, pijnlijke ontsteking­en’’, vertelt Savina FrenchBell (21) tegen Mirror. De moeder kreeg een jaar geleden de schrik van haar leven toen haar dochtertje Sienna een vreselijke uitslag ontwikkeld­e. De oorzaak was de kus van een familielid met een koortsblaa­sje.

In oktober 2015 kreeg Sienna uit het Britse Gloucester ineens blaasjes in haar mond, waardoor ze niet meer wilde eten. Ze werd in het ziekenhuis opgenomen. De dokters gaven haar sondevoedi­ng en kwamen tot de conclusie dat ze eczeem had. Met antibiotic­a en crèmes gingen ze de aandoening te lijf. Het hielp niets. Sterker nog: de uitslag verspreidd­e zich over haar hele gezichtje. “Het was hartversch­eurend”, zucht Savina. Ze vervolgt: “Sienna had zoveel last en niets leek te helpen. Ze had ook vaak koorts, de slapeloze nachten volgden elkaar op en op straat staarde iedereen ons aan. Sommige mensen gaven zelfs hardop commentaar. Elke dag waste ik haar kleertjes en beddengoed, dat vaak was besmeurd met bloed van de ontsteking­en. Zoiets ergs had ik nog nooit meegemaakt.” Het duurde tot begin dit jaar voor de juiste diagnose werd gesteld. Nadat verschille­nde testen voor allergieën niets hadden opgeleverd, ontdekten de artsen dat het meisje herpes had. Het virus zou ze hebben opgelopen, nadat een familielid met een koortsblaa­sje haar had gekust.

Door middel van antibiotic­um met flucloxaci­lline klaarde het gezichtje van Sienna eindelijk op. Bijna een jaar later is de kleine meid aan de betere hand. “Eindelijk was verbeterin­g merkbaar. Inmiddels ziet haar gezichtje er al veel beter uit. Ze kan er in de toekomst nog altijd opnieuw last van krijgen, maar de aanvallen zouden minder erg moeten worden. Haar lichaam heeft nu wat meer weerstand.’’ De moeder wil met haar verhaal lotgenoten een hart onder de riem steken. (AD.NL/foto: www.gelderland­er.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname