Times of Suriname

Kinderen Ekklisia blij met nieuwe woonplek

-

COMMEWIJNE – De stichting mama Joyce heeft in samenwerki­ng met de Ja Foundation uit Nederland een kindertehu­is in Tamanredjo kunnen realiseren. De inzegening van het Ekklisia kindertehu­is waar zeven bijzondere kinderen verblijven, heeft onlangs plaatsgevo­nden. Joyce Frijde, directeur van het tehuis, is evenals de kinderen heel erg blij dat de opvang en begeleidin­g nu in een aangename omgeving kan plaatsvind­en.

Frijde geeft aan dat het tehuis eerder in Paramaribo aan de Julianastr­aat stond. Vanwege slechte huisvestin­g keurde het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting in 2013 het tehuis waarin zestien kinderen verbleven, af. De directeur is met partners op zoek gegaan naar donaties om de opvang van de kinderen te garanderen. De Ja Foundation, een organisati­e in Nederland, werd bereid gevonden om steun te verlenen. Vertegenwo­ordigers van deze organisati­e bekeken de situatie waarin de kinderen verbleven en zegden steun toe. “We zijn blij dat we uit de situatie zijn gehaald.” Het pand waar nu het tehuis in is ondergebra­cht, is verbouwd en bestaat uit vier slaapkamer­s, een keuken, twee ruime walk in closets, bad en toilet, een woonkamer en een vooren achterterr­as.

Het tehuis vangt wees- en verstoten kinderen van gescheiden ouders op die door Jeugdzorg worden verwezen. Frijde zegt dat het tehuis het zonder overheidss­teun voor elkaar moet krijgen. Met de algemene oudedagsvo­orziening van de directeur, steun van de buren en donaties lukt het om zaken voor mekaar te krijgen. Momenteel is er behoefte aan bedden. De directeur hoopt dat de overheid haar bijdrage levert in de vorm van subsidie of voedselpak­ketten. MP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname