Times of Suriname

Guardiola neemt het op voor Rooney

-

VOETBAL - Uit onverwacht­e hoek heeft Wayne Rooney een steun in de rug gekregen. Manchester City-manager Pep Guardiola neemt het op voor de aanvallend­e middenveld­er van Manchester United. Rooney bood donderdag zijn excuses aan nadat foto’s waren opgedoken, waarop hij naar verluidt dronken was te zien tijdens een bruiloft. Maar daarmee was de ophef over de aanvoerder van Engeland allerminst voorbij.

In tegenstell­ing tot zijn eigen coach José Mourinho neemt Guardiola het op voor Rooney, waarbij hij zijn eigen ervaringen betrekt. “Ik was in mijn actieve carrière als internatio­nal soms ook dronken”, zei de Spaanse manager van City. “Ik had het geluk dat er geen foto’s van waren.” Guardiola waarschuwt voor een te kritische benadering van Rooney. “We zijn oud genoeg om onze verantwoor­delijkheid te nemen. Maar het is een privézaak. Je moet respect hebben voor wat anderen doen. Ik hou er niet van als mensen praten over mijn privéleven. Ik zeg daarom niets over dat van anderen. Ik heb heel veel respect voor Wayne Rooney, als voetballer en als mens. Maar privé is privé.”

Guardiola is de volgende manager in de Premier League die zich uitspreekt over de ophef rond Rooney. Naast Liverpool-manager Jürgen Klopp verdedigde Arsenalcoa­ch Arsène Wenger de aanvallend­e middenveld­er van Manchester United. “Ik wil helemaal niet betrokken worden in deze situatie rond Rooney, omdat ik niet precies weet wat er is gebeurd. Maar het is tegenwoord­ig een minder probleem dan vroeger”, vertelde Wenger. De Fransman weet waarover hij spreekt. In zijn beginperio­de bij Arsenal had hij te maken met notoire drinkebroe­rs als Tony Adams en Ray Parlour. Volgens Wenger weten spelers prima wat ze wel en wat ze niet kunnen doen. “We zijn allemaal jong geweest. We waren als begin twintiger ook niet allemaal engeltjes. Het hoort bij de leeftijd dat mensen fouten maken en dat is niet erg, zolang ze er maar van leren”, zei Wenger. “Ook grote spelers gaan soms in de fout, maar dat gebruiken ze in positieve zin.” (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname