Times of Suriname

Samuels verwacht spannende eindsprint

-

ATLETIEK - Achttien deelnemers, van wie acht Surinamers, hebben zich opgegeven voor de 13e Srefidensi Marathon. Dit gaf voorzitter Roy Samuels van de commissie 13e Srefidensi Marathon aan. De marathon wordt vandaag gelopen, en het Onafhankel­ijkheidple­in zal de start en finish zijn. Samuels zegt dat de titelverde­digers zich ook al hebben opgegeven en hij verwacht zo een leuke wedstrijd. Hij geeft verder aan dat de marathon geen Surinaams ding is. “Er doen niet veel mensen eraan en ook hebben veel mensen zich niet gespeciali­seerd erop.” Hij zegt dat er veel redenen zijn, maar dat de training de voornaamst­e reden is. “Je moet minimaal een jaar trainen om mee te kunnen doen. Als je dat niet doet, zijn de gevolgen heel groot”, zegt hij.

Samuels zegt dat atleten van verschille­nde landen hebben ingeschrev­en. Zo heb je atleten uit Frans-Guyana, Guyana, Nederland, Curaçao, Frankrijk, USA en België. Vorig jaar hadden 24 atleten deelgenome­n aan de marathon. Voor de halve marathon is er wel veel belangstel­ling. Samuels zegt dat tot nu al 60 atleten zich hebben opgegeven. Volgens hem is de afstand van de halve marathon wel door veel Surinaamse atleten te overbrugge­n. Verder geeft hij aan dat ruim 60 snelwandel­aars zich ook hebben aangemeld.

De route van de marathon:

Onafhankel­ijkheidspl­ein, en vervolgens Kleine Combéweg, rechtdoor (rd) Kleine Waterstraa­t, rd Cornelis Jongbawstr­aat, rechtsaf (ra) keren nabij pompstatio­n SOL On The Run Wilhelmina­straat, ra Hofstede Crulllaan, ra Cornelis Jongbawstr­aat, linksaf (la) Anton Dragtenweg, rd Bonistraat, la Basitostra­at, la Jozef Israëlstra­at, ra Johannes Vermeerstr­aat, la RingwegNoo­rd, daarna keerpunt op de Ringweg-Noord ter hoogte van km 31, zelfde route terug met finish bij het startpunt: Onafhankel­ijkheidspl­ein.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname