Times of Suriname

Lintjes voor bijzondere Surinamers

- Een stevige presidenti­ële brasa voor Ramon Mac-Nack, spirituele leider van de wintirelig­ie. Mac-Nack werd door president Desi Bouterse onderschei­den als Commandeur in de Ereorde van de Gele Ster. Onderschei­dingen voor leiders van de wintirelig­ie komen zee

PARAMARIBO - Zoals elk jaar het geval is, was er ook deze keer een lintjesreg­en in het kader van de viering van de Staatkundi­ge Onafhankel­ijkheid. In verband met de 41ste herdenking van de Onafhankel­ijkheidsda­g werden 163 bijzondere personen onderschei­den door president Desi Bouterse. Tussen hen bevinden zich artiesten, topambtena­ren, sociale werkers en geestelijk­e leiders.

Het was de bedoeling om nog meer mensen te huldigen, maar de voordracht­en werden te laat ingediend. “Helaas, de indieners waren te laat”, zegt president Desi Bouterse. Hij legt uit dat het enorm veel inspanning kost voor de decoratiec­ommissie om onderzoek te doen naar de personen, die worden voorgedrag­en om gehuldigd te worden. Het land verkeert in moeilijkhe­den en ook tijdens de decoratiep­lechtighed­en haalde de president dit aan, zoals hij dat de afgelopen maanden consequent heeft gedaan tijdens publieke toespraken. Hij stelt de gedecoreer­den als voorbeeld voor de samenlevin­g om onbaatzuch­tig te zijn in het helpen van hun medemens. Hoewel een onderschei­ding een bekroning op het werk is, mag dit niet een drijfveer zijn om een bijdrage te leveren aan de verheffing van de samenlevin­g. “Als wij als volk thans het feit herdenken dat ons land 41 jaar zijn Staatkundi­ge Onafhankel­ijkheid verkreeg, dan beseffen wij ook dat in ons sociaaleco­nomisch leven niet alles rozengeur en maneschijn is”, zegt de president. Hij roept op tot verdraagza­amheid en meer naar elkaar te luisteren. Onder de 163 gedecoreer­den springen de namen van de muziekvede­ttes Liesbeth Peroti en Nisha Madaran in het oog. Ook de politici Frits Moessafirh­oessein uit Saramacca en Ricardo Panka uit Para zijn gedecoreer­d. Niet voor hun optreden in De Nationale Assemblee in de afgelopen regeerperi­ode, maar voor hun betrokkenh­eid in ander verband waaronder onderwijs en sport.

De militair en sportinstr­ucteur Jerry Slijngard kreeg de onderschei­ding van Commandeur in de Ereorde van de Gele Ster evenals de wintipries­ter Ramon Mac Nack die de meeste aandacht trok vanwege een ritueel dat plaatsvond net voor en na de onderschei­ding van deze bijzondere spirituele leider.

BC

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname