Times of Suriname

FlexTank Amazone Resources nog niet naar Barbados

-

PARAMARIBO - De geplande testvaart van de FlexTank van Amazone Resources is gisteren niet meer uitgevoerd vanuit Suriname naar Barbados. Het bedrijf geeft in een persberich­t aan dat het een vervroegde inspectie op de waterzak moest uitvoeren. De nodige inspectie is afgerond en met de autoriteit­en is wederom afgestemd, dat de waterzak alsnog vervoerd zal worden.

Amazone Resources heeft een innovatiev­e techniek ontwikkeld, waarbij zoetwater uit rivieren in grote volumes vervoerd kan worden met een waterzak. Voor de testvaart werd een miniFlexTa­nk met een capaciteit van 2500 kuub op de Surinameri­vier gevuld. De daadwerkel­ijke commerciël­e FlexTank zal 40,000 kuub kunnen vervoeren. Deze zak zal echter op zee blijven en aldaar vanuit de rivier gevuld worden door toeleverin­gsbootjes. De FlexTank-techniek werd op 17 november voor het eerst uitvoerig getest in Suriname. De sterke stroming in de Surinameri­vier leidde tijdens de voorbereid­ing tot logistieke vertraging­en. De hoeveelhei­d data die vervolgens via verschille­nde testinstru­menten zijn ingewonnen, onder meer via dronemetin­gen en stresstest­en op de zak, hebben het technische team doen besluiten om de besturings­systemen, met name de ankerpunte­n naar de zak toe, nader te inspectere­n. Deze testen waren reeds voorzien in een later stadium. De enorme stroomsnel­heden in de Surinameri­vier, ongeveer 8 km per uur, hebben geleid tot een vervroegde inspectie alvorens aan de oversteek van 1000 kilometer te starten.

Amazone Resources geeft aan dat de eerste fase van de test, bestaande uit het monteren van de FlexTank, het verankeren van de FlexTank op de rivier en het vullen met zoetwater naar tevredenhe­id en conform planning zijn verlopen. De verkregen informatie zal meegenomen worden in het vervolgpro­ces. Wanneer de inspectie is afgerond, zal er in overleg met relevante instanties een nieuwe datum geprikt worden voor het succesvoll­e vervolg van de testvaart op korte termijn.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname