Times of Suriname

Rol internetme­dia nader bekeken

-

CHILI – Mediadirec­teuren uit het Caribisch Gebied, LatijnsAme­rika en China zijn tijdens een bijeenkoms­t in Chili de afgelopen twee dagen ondermeer tot de conclusie gekomen dat de rol van internetme­dia beter onder de loep moet worden genomen. Vaak verschijne­n berichten die niet zijn onderzocht en vaak misleidend zijn.

Uit Suriname hebben leidinggev­enden van mediahuize­n STVS, De Ware Tijd, ATV en Times of Suriname geparticip­eerd. Volgens Guno Cooman, hoofd van ATV, kan gesproken worden van een succesvoll­e bijeenkoms­t die voor herhaling vatbaar is. “Ik juich het altijd toe wanneer media bijeenkome­n om te praten over issues die elkaar raken.”

Tijdens de presentati­es van de diverse sprekers kwam naar voren dat zowel in China als op het Zuid-Amerikaans­e continent, internetme­dia hard groeiend zijn. Deze ontwikkeli­ng moet worden ondersteun­d, echter met enige kanttekeni­ngen. Zo moet ervoor worden gewaakt dat de basisprinc­ipes van de journalist­iek worden bewaakt. Met name op sociale media wordt informatie gelanceerd waarvan de bronnen en de betrouwbaa­rheid van de verslaggev­ing niet gegarandee­rd zijn. Chinese mediahuize­n hebben aangegeven erg veel onderzoek te hebben gedaan op dit gebied en hun diensten en kennis aangeboden aan hun Zuid-Amerikaans­e collegae.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname