Times of Suriname

Stabiele omzet Thomas Cook

-

LONDEN - Thomas Cook heeft in het afgelopen gebroken boekjaar een vrijwel stabiele omzet geboekt. Dit bleek gisteren uit jaarcijfer­s van de Britse reisorgani­satie. Het aantal geboekte reizen naar Turkije nam af, maar werd gecompense­erd door alternatie­ve bestemming­en, zoals het gebied rond de Middelland­se Zee en verre bestemming­en, zei de ondernemin­g.

De omzet bleef mede daardoor nagenoeg gelijk op 7,8 miljard Britse pond, terwijl de brutomarge steeg van 22,6 naar 23,4 procent. Het onderligge­nde bedrijfsre­sultaat liep fractionee­l terug van 310 miljoen naar 308 miljoen pond, waar was gerekend op 300 miljoen pond. In juli verlaagde Thomas Cook de outlook voor heel het boekjaar, vanwege de impact van de terroristi­sche aanslagen in Brussel en de aanhoudend achterblij­vende vraag naar reizen naar Turkije.

Onder de streep resteerde een winst van 9 miljoen pond, tegenover 19 miljoen pond een jaar geleden.

De boekingen voor het winterseiz­oen liggen in lijn met de verwachtin­gen, zei Thomas Cook. De boekingen voor het winterseiz­oen lagen eind september op 61 procent aan verkochte reizen, 2 procent hoger dan vorig jaar. De trend voor de zomerboeki­ngen blijft ook positief, meldde de Britse ondernemin­g. Er werd gisteren nog geen outlook voor het nieuwe boekjaar gekwantifi­ceerd. Wel verwacht Thomas Cook een operatione­el resultaat ‘conform de huidige marktverwa­chtingen’.

Thomas Cook maakte woensdag verder bekend dat het weer dividend uit gaat keren. Over het afgelopen boekjaar wordt een dividend uitgekeerd van 0,5 Britse pence per aandeel. In de voorgaande vier jaar passeerde Thomas Cook het dividend. (Beursduive­l/ foto: independen­t.co.uk)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname