Times of Suriname

Ablynx haalt meer omzet en winst binnen

-

GENT - Ablynx heeft over de eerste negen maanden van dit jaar de omzet en vooral het nettoresul­taat flink zien stijgen. Dit meldde het biotechbed­rijf uit Gent gisteren voorbeurs.

De omzet, inclusief subsidies, steeg over de afgelopen verslagper­iode met 29 procent naar 68,9 miljoen euro. Het bedrijfsre­sultaat bleef negatief en kwam uit op 13,6 miljoen euro, tegenover een min van 13,3 miljoen euro een jaar eerder.

De omzet steeg met name door mijlpaalbe­talingen. Het bedrijfsre­sultaat kwam negatiever uit door kosten toe te schrijven aan investerin­gen in personeel en externe ontwikkeli­ngskosten. Een flinke verbeterin­g van de financiële resultaten stuwde het nettoresul­taat van Ablynx, dat verbeterde van 21,7 miljoen euro negatief naar 10,9 miljoen euro positief. Het verbeterde nettoresul­taat vloeide voort uit de impact van de reële waarde (hoofdzakel­ijk non-cash) van de converteer­bare obligatie.

Ablynx bevestigde woensdag de outlook met een geraamde netto cash burn voor het volledige jaar 2016 op 65 miljoen tot 75 miljoen euro, zonder inbegrip van de nettoopbre­ngsten uit de private plaatsing van nieuwe aandelen, zoals aangekondi­gd op 1 juni 2016.

Nog voor het jaareinde verwacht Ablynx een Fase IIb dosis-bepalende werkzaamza­amheidsstu­die te starten met geïnhaleer­d ALX-0171 bij 180 baby’s die in het ziekenhuis zijn opgenomen als gevolg van een RSV infectie. De resultaten van deze studie worden verwacht in de tweede helft van 2018.

Op een groene beurs van Brussel sloot het aandeel Ablynx dinsdag 2,1 procent lager op 8,97 euro.

(Beursduive­l/ foto: ggpht.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname