Times of Suriname

Obama eert levende legendes Jordan en Abdul-Jabbar

-

BASKETBAL - President Barack Obama heeft oudbasketb­allers Michael Jordan en Kareem Abdul-Jabbar de Medal of Freedom uitgereikt. Dat is de hoogste onderschei­ding die een burger in Amerika kan krijgen.

Obama begon met de twee gekscheren­d te roemen voor hun acteerwerk in Space Jam (Jordan) en Airplane (AbdulJabba­r), maar sprak daarna zijn grote bewonderin­g uit voor twee legendaris­che beoefenare­n van zijn favoriete sport. “Er is een reden dat als je iemand ‘de Michael Jordan van neurochiru­rgie’ of ‘de Michael Jordan van kanovaren’ noemt, iedereen begrijpt wat je bedoelt. Want Michael Jordan is de definitie van iemand die uitzonderl­ijk goed is in iets. Dat is een zeldzaamhe­id”, prees Obama de legendaris­che oud-speler van Chicago Bulls. Jordan werd in de jaren 90 met Bulls zes keer kampioen van de NBA. Hij wordt door velen beschouwd als de beste basketball­er aller tijden.

Kareem Abdul-Jabbar speelde in de jaren 70 en 80 voor Milwaukee Bucks en Los Angeles Lakers in de NBA en voert nog altijd de ranglijst aan van meest gescoorde punten. “Dit is hoe goed hij was: in 1967 werd de dunk in het college-basketbal verboden, nadat hij die competitie een jaar lang had gedomineer­d”, vertelde Obama. “Ze zeiden er niet bij dat het vanwege Kareem was, maar dat was het natuurlijk wel. Als een sport de regels aanpast om het jou moeilijker te maken, ben je ongekend goed.” Jordan en Jabbar kregen de Medal of Freedom ook voor hun inzet voor goede doelen en sociale gelijkheid.

(NOS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname