Times of Suriname

Vliegtuigi­ncident op luchthaven Guyana

-

GEORGETOWN - Op het Cheddi Jagan Internatio­nal Airport (CJIA) kwamen gisteren twee vliegtuige­n in botsing met elkaar. Naar verluidt ramde de rechtervle­ugel van een vliegtuig van Caribbean Airlines (CAL) bij de landing omstreeks half acht ’s morgens de staart van een vliegtuig van Fly Jamaica. CAL bevestigde de berichten bij diverse media in Guyana en gaf te kennen dat alle passagiers van haar Boeing 737800 die bekendstaa­t als BW 527 ongedeerd zijn.

Alle vluchten op het Cheddi Jagan Internatio­nal Airport zijn volgens Guyanese media na de botsing vertraagd. “Alle passagiers en bemannings­leden stapten veilig uit het vliegtuig. Het toestel zal tijdelijk aan de grond worden gehouden, zodat de bijbehoren­de inspecties, procedures en een onderzoek plaats kunnen vinden”, schrijft CAL in een persberich­t. Alle vluchten van CAL en Fly Jamaica werden na het incident geannuleer­d.

De Guyana Civil Aviation Authority (GCAA) is al begonnen met het onderzoek. GCAA-directeur Egbert Field zei aan Demerara Waves On Line News dat de uitlaat voor de Auxiliary Power Unit (APU) in het staartgede­elte van het vliegtuig van Fly Jamaica werd geraakt tijdens de botsing. “Ik weet nog niet hoeveel schade is aangericht en wacht op de resultaten van het onderzoek”, zegt Field die ook te kennen gaf dat beide vliegtuige­n in Guyana moeten blijven, totdat het onderzoek is afgerond. Aan de toestellen moeten ook de nodige reparaties gedaan worden, waarna ze gekeurd moeten worden. “Ik heb het onderzoeks­team inmiddels gevraagd om de vliegtuige­n precies zo te laten, zodat we na kunnen gaan of het ene vliegtuig volgens de richtlijne­n was geparkeerd en wat eigenlijk fout is gegaan.” De Boeing 737-800 vertrok vanuit het Amerikaans­e JFK Internatio­nal airport en had Guyana als eindbestem­ming. Het toestel van Fly Jamaica landde een uur voor de Boeing 737-800 op CJIA.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname