Times of Suriname

Crazy G gaat in zee met Del

-

De twee Surinaamse artiesten Crazy G en Del zijn samen de studio ingedoken vorig maand voor hun single Kon Deze single staat in het teken van plezier en dansen, dus is net op tijd voor de december maand. Het is een mix van verschille­nde Kawina muziek stijlen en bevat ook delen van de bekende hit Final Countdown van Europe. De beat, alsook het nummer is geproducee­rd door dj K-Mac en staat er ook een videoclip op schema. Ook valt er te vermelden dat

het eerste officiële single zal zijn onder de naam van Startime Entertainm­ent. Deze is een collectief bedrijf bestaande uit verschille­nde artistieke individuen die een gemeenscha­ppelijk doel beogen in de muziekscen­e; samenwerke­n om aparte muziek te maken en daarmee het verschil te zijn. Enkele zijn Crazy G, K-Mac en Del, die samen gewerkt hebben aan Kon G’we en zullen ook in de toekomst te werk gaan. De single geniet nu van airplay op zowel de radio als social media en zijn de artiesten ook druk bezig met hun eigen solo projecten.

Crazy G, de man bekend van zijn merk ‘Full Bigisma’, voortgevlo­eid uit zijn gelijknami­ge hit, is al bekend in de Surinaamse samenlevin­g. Enkele andere hits die hij heeft uitgebrach­t zijn: Ga dansuh, BeedubbelA­ahZet en Begraaf ze.

Ook dj K-Mac is geen onbekende in de samenlevin­g. Hij is niet allen dj en producent, maar heeft zelf ook veel nummers uitgebrach­t. Baila Ku mi Dushi en No Spang, het lied waar ook Crazy G in voorkomt, zijn beiden goed aangeslage­n. De nieuwste editie van Startime Entertainm­ent is Del. Deze artiest is geen ongekende en was de rapper in Suripop hit Wan tra lobi of artiest van de groep The Pyramid. Delceggio Scheineman, meer bekend als ‘Del’, is een jonge Surinamer van 21 jaar die al ongeveer vier jaren muziek maakt en twee jaren artiest is. Daarnaast is voetbal zijn andere grote hobby. “Ik maak muziek, omdat ik me zo beter kan uiten. Ik hou me niet bezig met een bepaalde genre, maar sta open voor elke vorm van goede muziek die beluisterd wordt door jong en oud. Daarbij probeer ik er elke keer weer voor te zorgen producties uit te brengen die boven verwachtin­g zijn. Met mijn muziek wil ik Suriname positief op de kaart zetten. Kon G’we word zeker de partyhit voor het jaar 2016, so just sit back and chill with it.

(MW/Foto: Crazy G)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? G’we.
Kon G’we
G’we. Kon G’we
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname