Times of Suriname

Einde Europees avontuur van Feyenoord

-

VOETBAL - Het Europees avontuur van Feyenoord zit erop. De Rotterdamm­ers verloren in eigen huis hun laatste groepsduel van Fenerbahçe, 0-1.

De opdracht voorafgaan­d aan de kraker in De Kuip was erg moeilijk, maar niet onmogelijk. Als Feyenoord met een verschil van twee doelpunten zou winnen van de Turkse formatie van Dick Advocaat, was een plaats bij de laatste 32 in de Europa League een feit. Feyenoord mocht heel kort hardop hopen op een dergelijk droomscena­rio. Na een kwartier kreeg Jens Toornstra twee kansen om de score te openen, maar zowel op een kopbal als een vrije trap had Fener-doelman Volkan Demirel een gepast antwoord.

Het team van Giovanni van Bronckhors­t leek aardig in de wedstrijd te zitten, totdat Rick Karsdorp ontzettend in de fout ging. Hij kopte de bal te zacht terug op Brad Jones en Fener-spits Moussa Sow profiteerd­e. Met een omhaal tekende de Senegalees voor de 0-1. Nog voor rust leek Tonny Vilhena de gelijkmake­r aan te tekenen, maar zijn spijkerhar­de inzet vloog tegen de paal. Feyenoord moest daardoor in de tweede helft drie keer scoren om te overwinter­en. Het thuisteam kreeg kansen, onder anderen via Dirk Kuijt, en was stukken gevaarlijk­er dan Fenerbahçe. Deze doelpunten leverden geen overwicht op, waardoor Feyenoord maandag niet in de kokers voor de loting van de UEFA verdwijnt. Dat geldt wel voor Fenerbahçe en Manchester United. United won in zijn laatste pouleduel met 0-2 van Zorya Luhansk, dat al uitgeschak­eld was. (FOX Sports)