Times of Suriname

Spirituele en geestelijk­e ontwikkeli­ng belangrijk voor welzijn en welvaart natie

-

PARAMARIBO Spirituali­teit als instrument voor de geestelijk­e ontwikkeli­ng van de mens. Dat was dit jaar het thema van Wereld Religiedag, welke jaarlijks wordt herdacht. “Het thema benadrukt weer eens de belangrijk­e rol die religie inneemt in het ontwikkeli­ngsproces van een gemeenscha­p en geeft aan dat welzijn en welvaart van een natie gestoeld zijn op de algehele ontwikkeli­ng van haar individuen waarvan de geestelijk­e ontwikkeli­ng een belangrijk aspect vormt.”

Dit zei Nasier Eskak, beleidsadv­iseur van het Ministerie van Binnenland­se Zaken, (BIZA) tijdens de 31ste viering van Wereld Religiedag. BIZA-minister Mike Noersalim geeft aan dat een belangrijk­e conclusie uit studies op het gebied van management, betreffend­e spirituali­teit in werk en organisati­e is, dat de mens door geestelijk­e ontwikkeli­ng bewuster kan worden van zichzelf. Dit houdt in dat de nodige aandacht ook geschonken dient te worden aan het ontwikkele­n van de spirituele dimensie van de mens, zodat de ontwikkeli­ng van lichaam en geest in overeenste­mming komen met elkaar en men met een bevredigen­d gevoel kan genieten van de aanwezighe­id van materiële rijkdom, status en een gezond lichaam.

Ook stelde de bewindsman dat de viering van Wereld Religiedag een verbond is van geloofsgen­oten, een gelegenhei­d om te delen, te bidden, te getuigen, om samen inspiratie op te doen en een bijdrage te leveren aan de opbouw en verdere ontwikkeli­ng van ons land. Het legt de fundering voor het gezamenlij­k tot ontwikkeli­ng brengen van eenieder, die weer zal leiden tot ontwikkeli­ng van ons geliefd Suriname.

Wereld Religiedag is een dag die in 1950 is ingesteld door de Nationale Geestelijk­e Vergaderin­g van de Bahaí Beweging in de Verenigde Staten en heeft als doel om de verschille­nde religiën tot elkaar te brengen. Omdat elke religie haar eigen leerinstel­lingen, boeken, alsook de eigen geloofsove­rtuigingen heeft, kunnen zij meer van elkaar leren. Op de viering van Wereld Religiedag proberen zij te komen tot een gezamenlij­k standpunt over een bepaald onderwerp of thema. In Suriname is in 1986 de viering van deze dag geïntroduc­eerd door de Bahaí Gemeenscha­p Suriname. Dit jaar is de viering van Wereld Religiedag gehouden in de tempel van het MCC-Arya Dewaker. De organisati­es die hieraan hebben deelgenome­n waren zijn onder andere de Gemeente Arya Dewaker, de Madjlis Muslim Suriname, de Brahma Kumaris, de Soefi Gemeenscha­p, de Rastafaria­ns, de Wintiereli­gie en de Javanisten.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname