Times of Suriname

Renault wint marktaande­el in 2016

-

PARIJS - Groupe Renault heeft vorig jaar 3,18 miljoen auto’s verkocht, wat 13 procent meer was dan een jaar eerder. Dit heeft de Franse autofabrik­ant gisteren bekendgema­akt.

Daarmee werd de mondiale groei van de markt met 4,6 procent ruimschoot­s overtroffe­n.

Na het recordjaar is Renault het grootste Franse automerk ter wereld en het tweede automerk in Europa, stelde de autofabrik­ant. Het aantal verkochte auto’s steeg in alle werelddele­n.

Met name de nieuwe modellen van de Renault Espace, de Talisman en de Meganefami­lie waren succesvol, terwijl ook de nieuw Scenic een goede start kende. In de markt voor stadsautoo­tjes uit het B-segment bleef Renault marktleide­r met de modellen Clio en Capture, meldde de autofabrik­ant.

De verkoop van het tweede merk Dacia zat ook in de lift, met een stijging van 11 procent tot 415.000 registrati­es. Het wereldwijd­e marktaande­el van Groupe Renault steeg naar 3,5 procent, van 3,2 procent in 2015. In Europa kwam het marktaande­el uit op 10,6 procent, dankzij een toename van het aantal verkochte auto’s van de Franse autogroep met 12 procent tot 1,8 miljoen, terwijl de markt met 7 procent groeide.

Buiten Europa bedroeg de groei 15 procent, tegen 5 procent voor de gehele markt. Renault verwacht dat het aantal verkochte auto’s en de marktaande­len in Europa en daarbuiten opnieuw zullen groeien in 2017. De autofabrik­ant voorziet een wereldwijd­e marktgroei van 1,5 tot 2 procent, met 2 procent groei in Europa en Frankrijk. In Brazilië en Rusland wordt geen groei verwacht, terwijl in China en India wordt gerekend op groeicijfe­rs van 5 procent en 8 procent.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname