Times of Suriname

Oppositie zal actie leraren fysiek ondersteun­en

-

PARAMARIBO – De oppositie heeft besloten de actie van de leraren fysiek te ondersteun­en. De fractielei­ders van de oppositie hebben de leraren in actie gisteren kenbaar gemaakt dat de regering de verantwoor­delijkheid op zich moet nemen, zodat de onderwijsg­evenden spoedig weer naar school gaan. Indien de regering dit niet kan, dan zal de oppositie vanaf vandaag de strijd van de leraren overnemen.

Vandaag is het de negende dag dat de leraren in actie zijn. Gregory Rusland, fractielei­der van de NPS, zegt dat de oppositie de actie van de leraren vanaf het begin heeft gevolgd en woensdag een onderhoud heeft gehad met bondsvoorz­itter Wilgo Valies. De oppositie meent dat er geen enkele beweging van de zijde van de regering is, om een oplossing te bereiken. De oppositie stelt het belang van de kinderen voorop en wil dat de kinderen onderwijs genieten.

Wanneer de regering een traject heeft ingezet met de onderwijsg­evenden om te komen tot een herwaarder­ing, en midden in het traject de leraren in de steek laat om zijn eigen traject in te slaan, dan getuigt dat van slecht bestuur. De leraren hebben zich volgens de oppositie redelijk opgesteld en hebben de regering de ruimte gegeven om te werken aan een redelijke oplossing.

Chandrikap­ersad Santokhi gaf aan dat de oppositie de regering eerder heeft opgeroepen er alles aan te doen door in dialoog te treden met de onderwijsb­onden. “Als de regering geen oplossing heeft, zullen we de strijd overnemen.” Santokhi vindt dat de regering moet werken aan een duurzame oplossing, zodat het probleem van de leraren, de leerlingen en de ouders opgelost is. Marinus Bee gaf aan dat de regering het een politieke actie mag noemen. Het heeft volgens hem te lang geduurd en de oppositie zal samen met de leraren de zon trotseren om een oplossing te vinden.

Karta Bink vraagt zich af of de regering niet begrijpt dat het fundament door leraren gemaakt wordt en dat elke dag wanneer er actiegevoe­rd wordt, dit een behoorlijk­e achterstan­d betekent.

Diana Poki zegt dat kinderen zonder toezicht thuis zijn. Ze hoopt dat de regering bereid is spoedig concrete zaken te presentere­n.

(Lees verder op pagina 2)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname