Times of Suriname

SBB zal hard optreden tegen illegale houttransp­orteurs Eerste overtreder ingerekend

-

PARAMARIBO - De Stichting Bosbeheer en Bostoezich­t (SBB) zal hard optreden tegen houtranspo­rteurs die zich niet aan de regels houden. Een hard optreden is nu van kracht tegen houttrucks die toch op de zondag hout over de openbare weg vervoeren. Ook tegen personen, onder wie boswachter­s, van wie het vermoeden bestaat dat zij handen spandienst­en verlenen aan illegale houttransp­orteurs, zijn er harde maatregele­n in het vooruitzic­ht gesteld. Een houttransp­orteur heeft dat gisteren aan den lijve ondervonde­n. Er was daarbij niet alleen sprake van overtredin­g van het zondagse transportv­erbod, maar ook van diefstal en vermoedeli­jke hand- en spandienst­en die er zouden zijn verleend omdat de truck vrijelijk langs de controlepo­st te Pikin Saron ging. “De politie van Zanderij heeft de truckchauf­feur aangehoude­n. De houtblokke­n hebben geen labels en zijn ook niet afgehamerd met het brandmerk van de SBB”, zegt Avinash Wahi, hoofd Communicat­ie en Voorlichti­ng bij de SBB.

In dit specifiek geval zijn de houtblokke­n gestolen van een concession­aris die in Tibiti aan bosbouw doet. De ondernemer ontdekte de diefstal zelf en trok aan de bel. Volgens Wahi is het opvallend dat de houtblokke­n vrijelijk langs een controlepo­st van de SBB werden getranspor­teerd. Er zal een onderzoek ingesteld worden om de betrokkenh­eid van de dienstdoen­de boswachter­s wel dan niet te bewijzen. Die zijn door het dagelijks bestuur bij de SBB, alvast geschorst.

Wahi zegt dat het dagelijks bestuur de instructie heeft gegeven om de controle op houttransp­orten op te voeren. Begin dit jaar zijn er zes nieuwe wagens aangekocht om hieraan invulling te geven.

BC

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname