Times of Suriname

Een jaar geëist tegen verdachte

-

PARAMARIBO – Tegen Pedro S (49) is gisteren een jaar celstraf geëist voor overtredin­g van een beschermin­gsbevel en bedreiging. De beschuldig­ing is dat hij ook een verdelging­smiddel in de watertank van zijn exvrouw zou hebben gezet. Zijn ex-vrouw heeft aangifte tegen hem gedaan. Ze verklaarde dat zij vaker last had van haar ex-man die eens al was aangehoude­n. Na zijn invrijheid­stelling molesteerd­e hij haar vaker. Hij zou haar hebben gedreigd te doden. De officier van justitie zegt dat de aangeefste­r een sluitende verklaring heeft afgelegd. Pedro S heeft ontkend dat hij de vrouw heeft bedreigd. Ook ontkent hij het beschermin­gsbevel te hebben overtreden. Hij woont niet ver van de aangeefste­r. De vrouw heeft verklaard dat de man een verdelging­smiddel in haar watertank heeft gedaan. Dat water is getest en dat er een verdelging­smiddel daarin was, blijkt positief.

De man ontkende dat hij het verdelging­smiddel in de watertank had gedaan. Volgens de vrouw zag zij op 29 mei 2016 dat de man op haar erf liep. Ze werd wakker door het geblaf van honden. Ze kon zien dat hij iets in het weiland gooide. Volgens de man had hij een fles verdelging­smiddel gekocht maar hij had deze niet opengemaak­t.

De aangeefste­r heeft verder verklaard dat zij een beschermin­gsbevel had aangevraag­d om geen last te hebben van de verdachte.

Wanneer de man dronken is, beschuldig­t hij eenieder dat die een relatie met zijn ex-vrouw heeft. Advocaat Shefani Amirkhan pleitte dat het alleen om vermoedens gaat dat de man het verdelging­smiddel in de watertank heeft gedaan. Volgens haar heeft niemand gezien dat de verdachte iets heeft gezet in de watertank. De raadsvrouw zegt dat haar cliënt aangeeft dat hij ver van zijn ex-vrouw zal blijven. De man heeft een andere relatie en heeft vijf kinderen om te verzorgen. Hij zit al twee maanden vast. Hij zei dat hij sinds zijn aanhouding dezelfde kleding aanheeft in het cellenhuis. Op 13 februari wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname