Times of Suriname

“Commissie Monitoring en Kwaliteits­zorg IMEAO” hield workshop

-

PARAMARIBO - De commissie monitoring en kwaliteits­zorg IMEAO heeft vrijdag op het Instituut voor de Opleiding van Leraren een sessie gedraaid waarbij kennis van een beroep centraal stond. Manuella Veldkamp, voorzitter de “Commissie Monitoring en Kwaliteits­zorg IMEAO” zegt dat de sessie meer gericht was op de handelinge­n die verricht worden tijdens het werk in onder andere de toerismese­ctor.

Het IMEAO heeft vijf richtingen maar voor de workshop die voor directeure­n en onderdirec­teuren van het IMEAO en inspectiep­ersoneel van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur bestemd was, is er bewust voor de richting toerisme gekozen. De directe reden is omdat internatio­naal gezien er veel veranderd moet worden in de toerismese­ctor van Suriname. “Wanneer studenten opgeleid worden voor een bepaald beroep is het de bedoeling dat ze niet alleen de kennis over dat beroep hebben maar dat ze in de praktijk waar nodig ook kunnen handelen”, legt Veldkamp uit. Het is volgens haar heel belangrijk dat een front office manager niet alleen leiding weet te geven aan het front desk personeel, maar ook op andere bijbehoren­de gebieden alles onder de knie heeft.

De studenten krijgen de nodige bijscholin­g, maar er moet ook gewerkt worden aan de houding van studenten. Naast dit punt is, gelet op de ontwikkeli­ngen van de toerismese­ctor, van belang dat er simulaties op de scholen plaatsvind­en. Volgens Veldkamp moeten de studenten daarin bekwaam gemaakt worden. In 2030 moet de hele wereld zover zijn dat de sustainabl­e developmen­t goals al gehaald zijn. Het komt er op neer dat toeristen op een heel andere manier behandeld worden.

“We zitten voor wat onderwijs betreft op een niveau van kennis maar wat we nodig hebben, is competenti­e gericht onderwijs. Het ligt in de bedoeling dat het onderwijs al over een jaar behoorlijk verder is dat de studenten volledig competent afgestudee­rd zijn in hun beroepsgro­ep.

Vandaar dat men ook vakken wilt gaan combineren gelet op het feit dat IMEAO verschille­nde richtingen heeft.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname