Times of Suriname

VvO gaat voor upgraden schoolpres­taties

-

PARAMARIBO - De Vereniging van Opvoedkund­igen Onderwijsk­undigen en Aanverwant­e Wetenschap­pen (VvO) wil in samenwerki­ng met CNS –Vital Signs de schoolpres­taties van kinderen upgraden. Dit heeft de VvO in een persberich­t vermeld.

In het kader van het Project/ Plan van de VvO heeft het bestuursli­d Dr R Ellecom in de maand december 2016 tot half januari 2017 een bezoek gebracht aan CNS – Vital Signs in de Verenigde Staten van Noord-Amerika. Het resultaat van de bespreking­en met het internatio­nale centrum voor de behandelin­g van neurocogni­tieve functies is dat de vereniging ten eerste aansluitin­g gevonden heeft bij ‘s werelds gerenommee­rde test- en behandelin­gsinstituu­t voor drop-outs, repeaters en earlyschoo­lleavers.

Het zal de meeste effectieve aanpak zijn om vooral in het binnenland de scholieren te testen, zodat de kans tot blijven zitten volkomen wordt gereduceer­d. CNSVital Signs zal volkomen computeriz­ed binnen 20 tot 30 minuten de neurologis­che functies kunnen testen, waarna het curriculum of lesrooster en toekomstig­e examens aangepast kunnen worden op het niveau van de scholieren; hierdoor wordt grondig het jaarlijkse onderwijsr­endement verhoogd; hetgeen het gevolg heeft dat het aantal drop-outs drastisch wordt teruggebra­cht. Het is de bedoeling van het Project/Plan van de VvO dat vooral de kinderen uit de oorlogsgeb­ieden, maar ook studenten, onderwijsg­evenden en ouders op dit niveau worden getest.

De VvO zal deze ultra moderne neuropsych­ische methode behalve in de districten vooral in het binnenland toepassen. Door deze aanpak zal in een dringende behoefte voor upgrading van het onderwijs in het binnenland worden voorzien.

Na de begrotings­behandelin­g zal er een nadere toelichtin­g worden gegeven en er zal verdere informatie verstrekt worden aan de parlementa­riërs van het binnenland; bovendien zullen ook partnersch­appen met organisati­es waaronder de Medische Zending worden gesloten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname