Times of Suriname

Recyclebak­ken geplaatst

-

PARAMARIBO - “Wij zijn allemaal samengekom­en om de recyclebak­ken te Weg naar Zee gezamenlij­k in gebruik te nemen. En de reden waarom de recyclebak­ken nodig zijn, is ook deze keer duidelijk. Precies naast de plek waar een recyclebak is, ligt zwerfafval, waardoor het duidelijk is waarom dit nog steeds een probleem vormt in deze omgeving.”

Dit gaf stichting Support Recycling Suriname (SuReSur) zaterdag aan bij de plaatsing van de bakken. Plastic flessen langs de weg of in trenzen is geen onbekend beeld als je door de straten van Suriname loopt. Ons doel is de mensen niet alleen te vragen hun vuil niet zomaar op straat te gooien, maar ook dat ze hun afval thuis scheiden. De recyclebak­ken zijn daar een onderdeel van. Dit meldt de stichting in een persberich­t. Door deze bakken zoveel als mogelijk in de verschille­nde buurten te plaatsen, proberen wij het gemakkelij­ker te maken voor de mensen om hun plastic flessen en aluminiumb­likken alvast te scheiden. Zo kan er alvast een start gemaakt worden met het recyclen en ons milieu wordt minder belast.

Dankzij sponsoren die geloof hebben in ons doel, zijn wij er vanaf 2015 in geslaagd ruim 70 bakken te plaatsen in de districten Paramaribo, Nickerie, Wageningen en Coronie. Afgelopen zaterdag was het de beurt aan het ressort Weg naar Zee in Paramaribo waar 11 bakken zijn geplaatst. Deze bakken zijn onderdeel van een traject dat door de UNDP gesponsord is met ondersteun­ing van de Europese Unie en het Ministerie van Financiën, waarbij er geprobeerd wordt om niet alleen het recyclen te bevorderen, maar ook de mangrovebo­ssen langs de kust te beschermen.

Bij de officiële ingebruikn­ame hebben zowel de vertegenwo­ordiger van het districtsc­ommissaria­at als de vertegenwo­ordiger van de stichting SureSur de hoop uitgesprok­en dat de buurtbewon­ers van het ressort Weg naar Zee maximaal gebruik zullen maken van de recyclebak­ken. De stichting probeert op zeer kort termijn een volgend ressort aan te doen tot dat deze recyclebak­ken overal in Suriname staan, want zoals de tag line het zegt: “Wan krin kondre na wan swit kondre.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname