Times of Suriname

Kwartfinal­isten Australian Open bekend

-

TENNIS - Rafael Nadal, Milos Raonic, David Goffin en Grigor Dimitrov hebben zich gisteren bij het Australian Open geplaatst voor de kwartfinal­es.

Nadal rekende in vier sets af met Gaël Monfils: 6-3, 6-3, 4-6 en 6-4. De Spanjaard stuit in de kwartfinal­es op Raonic, die te sterk was voor de als dertiende geplaatste Spanjaard Roberto Bautista Agut: 7-6 (6), 3-6, 6-4 en 6-1. De als derde ingeschaal­de Raonic is door de uitschakel­ing van Andy Murray (1) en Novak Djokovic (2) de hoogst geplaatste speler die nog in het mannentoer­nooi zit in Melbourne. Vorig jaar strandde de 26-jarige Canadees, die sinds kort gecoacht wordt door Richard Krajicek, in de halve finale bij het eerste Grand Slam van het jaar.

De 30-jarige Nadal is als negende geplaatst in Melbourne. Hij staat voor de tiende keer in de kwartfinal­es van het Australian Open, maar het is voor het eerst sinds Roland Garros 2015 dat hij bij de laatste acht zit op een Grand Slam-toernooi. Vorig jaar vloog hij er op het Australian Open al in de eerste ronde uit. In 2009 won hij het toernooi.

Nadal won in totaal veertien Grand Slams, maar zijn laatste eindzege dateert van 2014 op Roland Garros.

De als elfde geplaatste David Goffin was gisteren in vier sets (7,5, 6-7 (4), 6-2 en 6-2) te sterk voor Dominic Thiem. De Oostenrijk­er was als achtste geplaatst in Melbourne. Vorig jaar was Goffin in de derde ronde ook al te sterk voor Thiem. Het is de eerste keer dat de Belg de kwart- finales bereikt op de eerste Grand Slam van het jaar. In de kwartfinal­e neemt Goffin het op tegen Dimitrov. De als vijftiende geplaatste Bulgaar was gisteren in vier sets te sterk voor Denis Istomin. De Oezbeek zorgde eerder in het toernooi nog voor een daverende verrassing door titelverde­diger Novak Djokovic uit te schakelen.

Tegen Dimitrov pakte Istomin de eerste set, maar daarna trok de Bulgaar de partij naar zich toe: 2-6, 7-6 (2), 6-2 en 6-1. (NS)

 ??  ?? Rafael Nadal heeft zich geplaatst voor de kwartfinal­e van het Australian Open. (Foto: Nusport)
Rafael Nadal heeft zich geplaatst voor de kwartfinal­e van het Australian Open. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname