Times of Suriname

Grootste nederlaag ooit voor Lakers

-

BASKETBAL - Los Angeles Lakers heeft de grootste nederlaag ooit in de NBA geleden. Dallas Mavericks won zondagnach­t in eigen huis met liefst 122-73 van de zestienvou­dige kampioen. Tot zondag was de grootste zeperd van Lakers de 142-94 afgang tegen Detroit Pistons van drie jaar geleden. Mavericks liep weg in het tweede kwart en sloeg toen al een gat van 34 punten. Het team speelde sterk en bijna alle spelers hadden het vizier op scherp. Zeven mannen maakten de dubbele punten, met Justin Anderson als topschutte­r met 19 punten. Bij het team uit Los Angeles lukte vrijwel niets. “De spelers schoten raak. Wij niet. En zij verdedigde­n, wij niet. Zo simpel is het,” aldus de eenvoudige verklaring van Larry Nance Jr.

Lakers-coach Luke Walton probeerde nog iets positiefs te halen uit het verlies. “We kunnen hier veel van leren”, aldus Walton. “Maar wat precies, dat vertel ik de spelers achter gesloten deuren. We houden dat intern. Ik denk dat zij zich van binnen net zo slecht voelen als ik.” Voor Mavericks is het de grootste zege in de clubgeschi­edenis en al de dertiende op rij op Lakers. Beide teams bivakkeren in de onderste regionen van de Western Conference. Lakers is hekkenslui­ter in de afdeling, Mavericks staat twee plaatsen hoger.

Orlando Magic-Golden State Warriors: 98-118, Toronto Raptors-Phoenix Suns: 103-115 en Minnesota Timberwolv­es-Denver Nuggets: 111-108.

(FOX Sports/ANP)

 ??  ?? Louis Williams van Los Angeles Lakers wordt goed verdedigd. (Foto: ESPN)
Louis Williams van Los Angeles Lakers wordt goed verdedigd. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname