Times of Suriname

Iconen PSV loven Van Ginkel

-

VOETBAL - PSV won zondag op miraculeuz­e wijze toch nog van Heerenveen en blijft voorlopig in het spoor van Feyenoord en Ajax. Volgens de gebroeders Van de Kerkhof toonden de Eindhovena­ren aan te beschikken over karakter. Ze stellen dat Marco van Ginkel een belangrijk­e schakel is in het elftal van Phillip Cocu. “Hij pakt op het juiste moment een bewuste gele kaart. Van Ginkel legt vuur in de wedstrijd en dat motiveert ook de andere spelers. Het is een geweldige keuze dat Van Ginkel nu weer bij PSV is en het kan de ommekeer zijn voor dit elftal”, zegt Willy tegen Omroep Brabant.

Van Ginkel maakte uiteindeli­jk de 3-3, maar René zag ook andere sleutelspe­lers bij PSV. “Het elftal stond er gewoon weer, ondanks de tegenslag die het kreeg. Pereiro, Pröpper en Van Ginkel namen PSV op sleeptouw.”

De overwinnin­g van PSV was broodnodig in de kampioensr­ace. “Feyenoord zit in een flow. Willem II heeft zijn uiterste best gedaan, maar het team was gewoon een maatje te klein. Feyenoord wint, Ajax wint, PSV wint, nu op naar volgende week”, stelt René. Smetje op de winstparti­j van de Eindhovena­ren was de zoveelste gemiste strafschop. René heeft een idee wie voortaan vanaf elf meter aan moet leggen. “Het is toch desastreus aan het worden. Hij schoot ‘m zo slecht in. Misschien moet Zoet de penalty’s maar gaan nemen, hij heeft een vaste trap.”

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname