Times of Suriname

Serena Williams met moeite verder op Australian Open

-

TENNIS - In het vrouwentoe­rnooi van het Australian Open schaarde favoriete Serena Williams zich met enige moeite onder de laatste acht.

Williams, zesvoudige winnares van het Australian Open, had geen makkelijke tegenstand­er aan de als zestiende geplaatste Barbora Strycova. Met 7-5 en 6-4 won de Amerikaans­e het duel uiteindeli­jk wel.

Strycova wist de opslag van Williams in de eerste set drie keer te breken. Liefst zeven setpunten werkte de 30-jarige Tsjechisch­e weg, totdat Williams bij de achtste setpoint toesloeg.

In de volgende ronde moet de als tweede geplaatste Williams het opnemen tegen Johanna Konta. De Britse won gisteren overuigend van Yekaterina Makarova: 6-1 en 6-4. In de tweede set knokte ze zich terug van een 1-4 achterstan­d.

Ook Mirjana Lucic-Baroni schaarde zich bij de laatste acht. De 34-jarige Kroatische schakelde de Amerikaans­e Jennifer Brady uit: 6-4 en 6-2.

Achttien jaar geleden plaatste Lucic-Baroni zich voor het laatst voor een kwartfinal­e op een Grand Slam. In 1999 strandde ze op Wimbledon in de halve eindstrijd.

Om de halve finales te bereiken moet Lucic-Baroni zien af te rekenen met Karolina Pliskova. De Tsjechisch­e nummer vijf van de plaatsings­lijst was zaterdag in twee sets de baas over de Australisc­he Daria Gavrilova: 6-3 en 6-3. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname