Times of Suriname

Naw Jawaan komt blunders niet te boven

-

VOETBAL – Naw Jawaan, de huidige kampioen van de Meerzorg Sportbond, kwam de blunders van doelman Ajai Chikoeri niet te boven. Deze maakte hij in de achtste en tiende minuut tegen Bintang Lair zondagmidd­ag. De kampioen ging rusten met een 2-1 achterstan­d en verloor uiteindeli­jk met 4-1. Naw Jawaan begon goed aan de wedstrijd en zat goed in het spel, maar in de achtste minuut kwam Bintang Lair door een blunder van doelman Chikoeri op 1-0. De doelman verzuimde de bal op tijd op te pakken van de grond. Stephan Kenton was hem te snel af en kon zodoende het leder in het net verwerken. Twee minuten later kwam Bintang Lair wederom tot scoren door een blunder van de doelman. Chikoeri liet de bal zomaar uit zijn handen glippen na een vrije trap van de tegenstand­er. Wederom reageerde Kenton snel op de fout van de doelman en kon de 2-0 binnen tikken. De kampioen voerde de druk op en wist via Donnavan Darson een aansluitin­gstreffer te maken in de zeventiend­e minuut: 2-1. Naw Jawaan zocht naar de gelijkmake­r voor het rustsignaa­l, maar enkele goede kansen werden verspild door Briliano Doornkamp, Iwan Mohamed-Isa en Rajiv Thakoerdie­n. De ruststand was 2-1.

In de tweede helft kon het team zijn draai niet vinden en Bintang Lair domineerde de tweede helft. In de 56ste minuut maakte Kay Dijksteel de 3-1 uit een afstandsch­ot en in de 67ste minuut bepaalde Emiliano Milano met een treffer de eindstand op 4-1. Beide teams hebben nog kansen om de finalerond­e te halen.