Times of Suriname

Gebroeders Brakke winnen jaarklasse­ment 2016

-

RALLY- Met drie gewonnen rally’s op rij is het rallykoppe­l Orlando-AW Brakke tijdens de nieuwjaars­borrel in het ZEN bar uitgeroepe­n tot winnaar in de hoofdklass­e van het jaarklasse­ment 2016 van de Surinaamse Auto Rally Klub (SARK). Het koppel had de overwinnin­g verwacht. “We wisten het al”, zegt AW Brakke.

Het winnende rallykoppe­l zegt dat de drie gewonnen rally’s en het uitzetten van de savanne rally doorslagge­vend waren. “Wij hebben een goed rallyjaar achter de rug en willen dit ook voortzette­n dit jaar. Verder willen wij zoveel mogelijk in de top eindigen en kijken wat het resultaat later wordt”, zegt hij. De gebroeders Brakke hebben het jaarklasse­ment meerdere malen op hun naam geschreven. Voor dit jaar verwacht het rallykoppe­l veel tegenstand van andere deelnemers. Hij zei vooral op te passen met het jonge rallykoppe­l Ryan Harnandan-Diego Ameerali. “Het is een rallykoppe­l dat vrij jong is, en het kan dit jaar voor veel verrassing zorgen. Het heeft de rally gemeenscha­p al verrast met het winnen van de Savanne Rally 2016 en dit jaar ga je meer van het koppel horen”, zegt hij tot slot.

De gebroerder­s Brakke hebben de Precamp Midyear, DSB en Adventure rally gewonnen en eindigden zo met 748.5 punten. HarnandanA­meerali eindigde op de tweede plaats met 614 punten. Dave Boetius-Robert Hahn werd met 565 punten derde en koppel Cesar Fung-AFoek -Kwame van der Hilst werd vierde met 506 punten. John de Miranda -Diego Chin A Sen maakte met 500 punten de top vijf compleet. Voorzitter Chin A Sen zegt dat in de komende week bekend zal worden hoeveel equipes van de verschille­nde klassen zijn gedegradee­rd en hoeveel zijn gepromovee­rd naar een hogere klasse.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname