Times of Suriname

Broki neemt koppositie over

-

VOETBAL- Broki heeft na de vierde speelronde van de voetbalcom­petitie bij de Nieuwe Generatie Voetbal Bond (NGVB) de koppositie opgeëist. Broki versloeg Jong Aurora, zijn naaste concurrent voor deze positie, met 3-2. Beide teams speelden voor het goed opgekomen publiek een zeer enerverend­e strijd, waarbij Broki een klein veldoverwi­cht bezat. Dit kwam duidelijk tot uitdrukkin­g in de zeventiend­e minuut, toen Clifford Allyne een strafschop benutte en Broki op 1-0 zette. Jong Aurora liet het niet hierbij en noteerde de gelijkmake­r in de 28ste minuut middels Carolis Huur, wat ook de rustscore was. In de 62ste nam Broki wederom de leiding door Sifillion Soekhoe. Maar andermaal kwam Jong Aurora in de strijd terug, toen Guno Diekan voor 2-2 aantekende. Een tweede toegekende strafschop die wederom door Allyne werd benut, bezorgde Broki een 3-2 zege. Princo walste over T. Sondi met maar liefst 10-0, na een rustscore van 6-0. Jethro Rees kwam tot een zuivere hattrick in de eerste helft, drie doelpunten. De overige doelpunten kwamen van Zachari Zeegenaar, Donovan Zeegelaar, Miquel Harderwijk, Nelsinio Mac Intosch, Rouark Wielzen, Zahief Adipi en Kelvin Sno. Vasas blijft winnen en versloeg Sentea met 4-3, na een rustscore van 2-2. Voor Vasas scoorden, Faustino Koster, Xaverio Sno, Serzino Eduards en Sako Diso. Samuel Jabini scoorde alle drie doelpunten van Sentea.

Puwanani-Su Sport: 2-2. U-20: Puwanani-Su Sport: 0-3 en Jong Aurora-Sentea: 2-1. Woensdag wordt de competitie voortgezet met de wedstrijde­n Jong AuroraPuwa­nani en Broki-Princo.