Times of Suriname

Tunesië knikkert Algerije uit Afrika Cup

-

VOETBAL – Tunesië bereikt de laatste acht op de Afrika Cup. Doordat De Adelaars van Carthago in hun laatste pouleduel van Zimbabwe wonnen (4-2), viel het doek voor Algerije. Algerije gold vooraf als een van de titelkandi­daten, maar het strandt dus in de groepsfase. Het team van sterspeler Riyad Mahrez sloot af met een gelijkspel (22) tegen Senegal, dat vooraf al zeker was van een plaats bij de laatste acht.

Algerije wist bij voorbaat al dat het lastig zou worden om de laatste acht te bereiken op het Afrikaanse titeltoern­ooi in Gabon. In de eerste twee duels had de favoriet namelijk slechts één punt verzameld. Om de kwartfinal­es te halen, moest het van Senegal winnen, terwijl Tunesië ten onder moest gaan tegen Zimbabwe. Tunesië won echter eenvoudig met 4-2. Algerije kwam ook niet voorbij Senegal: 2-2. Senegal, dat eerder beide groepsweds­trijden had gewonnen en daardoor al zeker was van een plek bij de laatste acht, speelde zeker niet in de sterkst mogelijke opstelling. Islam Slimani zette Algerije na tien minuten op voorsprong, maar via Papakouli Diop kwam Senegal vlak voor rust op 1-1. Door wederom Slimani nam Algerije een nieuwe voorsprong, maar ook die hield geen stand. Nu was het Moussa Sow die direct gelijk maakte. Die treffer kwam Algerije niet meer te boven. Tunesië leidde tegen Zimbabwe al snel met 0-3. Naim Sliti, Youssef Msekni en Taha Yassine Khnisi zorgden voor die ruime voorsprong. Zimbabwe, met Marvelous Nakamba van Vitesse in de basis, deed nog voor rust wat terug via Knowledge Musona, maar Wahbi Khazri vergrootte de marge uit een strafschop weer naar drie. Tendai Ndoro bepaalde de eindstand vervolgens op 2-4. (Nusport)

 ??  ?? Ferjani Sassi van Tunesië doet er alles aan om in balbezit te blijven, terwijl Williard Katsande van Zimbabwe knokt om de bal te winnen. (Foto: ANP)
Ferjani Sassi van Tunesië doet er alles aan om in balbezit te blijven, terwijl Williard Katsande van Zimbabwe knokt om de bal te winnen. (Foto: ANP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname