Times of Suriname

Supporters Flamingo misdragen zich

-

VOETBAL – De supporters van Flamingo hebben zich bijzonder misdragen bij de eersteklas­sewedstrij­d van de Lelydorp Sportbond tussen Flamingo en Parana. Bestuursle­den moesten aan te pas komen om alles weer in orde te brengen. Flamingo won de wedstrijd wel met 3-2.

De onoverzich­telijke situatie ontstond in de 87ste minuut. Zo renden de supporters het voetbalvel­d op en de assistent-scheidsrec­hter werd gemolestee­rd met onwelvoegl­ijke taal. De wedstrijd werd hierdoor voor enkele minuten gestaakt. Flamingo nam de voorsprong in de 34ste minuut, door een doelpunt van Fabrizio Castillion, waarna Fernando Pinas de score verdubbeld­e voor Flamingo. Parana vocht zich terug en verkleinde de achterstan­d naar 2-1, door een doelpunt van Wenseley Amelo. Met nauwelijks een minuut in de tweede helft verruimde Flamingo weer zijn voorsprong door Pinas. In de slotfase maakte Danilo Katosendjo­jo met 3-2 het nog spannend, maar verder dan dit kwam het team niet. In de andere wedstrijd in deze klasse had Sea Boys een helft nodig om Tongkha aan een kant te zetten. Sea Boys won de wedstrijd met 3-1. Tonghka opende de score, door een doelpunt van Zhamak Kwadjani, maar hierna nam Sea Boys de wedstrijd over en scoorde drie keer in de resterende minuten van de eerste helft. Chivaro Mendeszoon, Geronimo Wijngaarde en Gilliano Dapaloe maakten de doelpunten.

Verder won Junior na een 2-1 ruststand met 4-1 van Bangun Muda. Sergio Vyent (2x) en Silvano Nelson (2x) scoorden voor Junior en Jonatan Monkou maakte de enige treffer voor Bangun Muda. In de tweede klasse won Parana United met 4-1 van Cura Boys en Ras’75 versloeg Bernharddo­rp met 1-0. In de U-20-klasse was Junior met 3-2 te sterk voor Sea Boys.