Times of Suriname

Hrithik Roshan: ‘Blindheid kan onze ogen openen voor onze potentie’

-

Bollywood’s ‘Griekse God’ Hrithik Roshan, die een een slechtzien­de zal spelen in in zijn volgende film Kaabil, vindt dat blinde mensen een voorbeeld zijn van de potentie die in ons allen zit. “We zien onze eigen potentie niet, maar blinden kunnen onze ogen openen voor onze eigen potentie. Het is ongelofeli­jk inspireren­d wanneer je leert over blinde fotografen, blinde make-up artiesten, schilders, advocaten en zangers. Ze doen van alles, terwijl wij ons afvragen hoe dat mogelijk is”, zei hij in een interview. “Met deze film proberen we geen boodschap uit te brengen, maar door de film, door de campagne, door onze woorden willen we bewustword­ing over de blinden creëren, omdat we echt geloven dat we ‘blind ‘zijn voor hun wereld. Hun wereld is niet hoe wij het waarnemen en de reden waarom ik dit zeg is omdat ik zelf erdoor ben gegaan”, voegt hij eraan toe.

Erop wijzend dat de film de ware situatie van blindheid uitbeeldt, zegt de Krrish-acteur: “Ik realiseerd­e me dat zelf toen ik in het script zag dat er actie- en dansscenes zijn en ik zei dat ze blind zijn en dat dit niet echt zal lijken. Toen zag ik de video’s en ontmoette een paar blinde vrienden. Ik was verbaasd dat ik zo onbewust hierover was. Ik hoop door deze film de bewustword­ing over de blinden en voor de blinden op te krikken”, zegt Hrithik.

De 43-jarige acteur was recentelij­k in de hoofdstad gespot bij het promoten van Kaabil met zijn coactrice. Deze film die is geregissee­rd door Sanjay Guptal en wordt heel erg geprezen door B-town veteranen zoals: Prem Chopra. (The Times of India/ Foto: : Redfuel.in)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname