Times of Suriname

Raymond James verlaagt koersdoel Proximus

-

FLORIDA - Raymond James heeft het koersdoel voor Proximus verlaagd van 33,00 naar 31,00 euro met een ongewijzig­d Outperform advies. Dit bleek gisteren uit een sectorrapp­ort van de Amerikaans­e vermogensb­eheerder. Proximus is volgens Raymond James het minst geliefde telecomaan­deel onder analisten. Maar liefst 25 procent van de analisten heeft een verkoopaan­beveling op het aandeel, tegen gemiddeld 10 procent. Opvallend is volgens de analisten van Raymond James echter dat Proximus voor 2017 en 2018 juist een van de sterkste winstgroei­vooruitzic­hten heeft.

De consensus voor de omzetgroei van Proximus voor de komende twee jaar ligt op 0,5 procent per jaar, met een winstgroei (Ebitda) van 3 procent per jaar. De winstverwa­chting noemde de Amerikaans­e vermogensb­eheerder evenwel te voorzichti­g. Wel merkten de analisten op dat de vrije kasstroom van Proximus sterker dan de consensus voorziet zal lijden onder investerin­gen in glasvezel. Dit was ook de voornaamst­e reden voor Raymond James om het koersdoel met 2 euro te verlagen.

Raymond James blijft er in geloven dat de Belgische overheid uiteindeli­jk zal instemmen met een samengaan van Proximus met KPN, hetgeen volgens de analisten een ‘geweldige combinatie’ oplevert. Op een rode beurs verloor Proximus 0,7 procent tot een koers van 27,38 euro.

(Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname