Times of Suriname

Komt naar smartphone, Nintendo Switch en 3DS

-

Nintendo heeft de nodige plannen voor de Fire Emblemseri­e. Maar liefst vier games zijn er momenteel in ontwikkeli­ng. Voor Androidapp­araten verschijnt op 3 februari Fire Emblem Heroes, later gevolgd door een versie voor iOS.

Fire Emblem Heroes is een strategy-RPG over twee koninkrijk­en die een bittere strijd leveren. Spelers nemen de rol aan van een summoner en bouwen hun legers op door Fire Emblem-helden uit de serie op te roepen. Spelers kunnen volledig genieten van de rijke, tactische role playingopt­ies op kleine maps, die zich lenen zich voor kortdurend­e sessies die perfect passen op een smartphone-scherm. Fire Emblem Heroes is verkrijgba­ar als gratis download met opties voor aanvullend­e aankopen.

Op 19 mei verschijnt er voor de Nintendo 3DS een nieuwe versie van Fire Emblem Gaiden, die in 1992 alleen verscheen in Japan. De game is opnieuw gemaakt en vergroot met extra kerkers en zal wordt uitgebrach­t onder de naam Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia. De hoofdperso­nages Alm en Celica komen beschikbaa­r als Amiibo-figuren.

Voor de nieuwe Nintendo Switch staan er twee games op de planning. Voor het eerst sinds Fire Emblem: Radiant Dawn op de Wii in 2008, wordt een nieuw deel in de serie ontwikkeld voor een spelcomput­er van Nintendo. De nieuwe game zal in 2018 verschijne­n. Verder bundelt Fire Emblem de krachten met de Warriors-serie van Koei Tecmo. Fire Emblem Warriors is in ontwikkeli­ng voor zowel de Nintendo Switch als de New Nintendo 3DS. (De Telegraaf/ Foto: oprainfall)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname