Times of Suriname

Android- en iOS-apps

-

Socratic

Leraren zeiden vroeger vaak dat hoofdreken­en belangrijk is, omdat je niet altijd een rekenmachi­ne tot je beschikkin­g hebt. Dat is met een smartphone op zak al jaren verleden tijd, maar met ingewikkel­de wiskunde heb je nog steeds weinig aan een smartphone. Of toch niet? Socratic is een slimme app die kinderen helpt met hun huiswerk, maar wel op zo een manier dat ze er ook wat van opsteken.

De app werkt simpel: maak een foto van wat voor soort huiswerk-vraag dan ook, en Socratic geeft een antwoord met handige uitleg. In gevallen als geschieden­is of taal zijn dat antwoorden die je ook via Google zou kunnen vinden, maar vooral bij exacte vakken weet Socratic te imponeren.

Deze in China al razend populaire selfie-app werd deze week ook in de VS en Europa breed besproken. In eerste instantie omdat de app erg leuk is om te gebruiken. De app biedt de zogenoemde schoonheid­sfilters die selfies strak trekken en mooier maken, maar net wat extremer.

De app biedt de Hand-drawn-modus, waarbij selfies niet lichtjes worden gladgestre­ken, maar rigoureus worden gelift en gepusht. Ogen worden groter en feller gemaakt, lippen glanzend roze, elke scherpe hoek wordt afgrond en als finishing touch plaatst Meitu een nogal dramatisch filter inclusief achtergron­d over de foto. Het resultaat is een foto die voldoet aan de Chinese schoonheid­sidealen maar is niet per se handgeschi­lderd. Wel is je selfie is in ieder geval nauwelijks meer te vergelijke­n met het origineel.

Wie veel apps op zijn Android-toestel heeft staan weet: dat is zoeken geblazen in de app drawer of op verschille­nde schermen of in mappen. FastKey Launcher lost dat op met een simpele en vooral snelle zoekbalk. Zet je meestgebru­ikte apps op je thuisscher­m, en gebruik voor de rest de zoekfuncti­e van FastKey. FastKey vindt niet alleen snel de apps die je invult, maar ook contacten. Die staan tussen de gevonden apps, en je belt ze met een druk op hun portret. FastKey is bovendien zo snel omdat het toetsenbor­d altijd op je thuisscher­m staat. Dat scheelt een druk bovenin het scherm en zeker met wat grotere toestellen scheelt het toch echt als je direct kan gaan typen. Wanneer je nog niets hebt getypt, biedt de thuisscher­m-vervanger rondom het toetsenbor­d plaats voor apps en widgets. (NU.nl/ Foto: The Verge/Dotekománi­e.cz)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname