Times of Suriname

Meriba hoort strafeis van tien jaar

-

PARAMARIBO – Tegen Romano Meriba is gisteren tien jaar gevangenis­straf geëist. Officier van justitie Duncan Nanhoe acht bewezen dat Meriba samen met Errol S en Anthony C een ondernemer hebben beroofd op 9 november 2015. Hij typeerde hem als de pater intellectu­alis en de leider die de lakens uitdeelde.

Ook heeft Nanhoe bewezen geacht dat Meriba zich schuldig heeft gemaakt aan poging tot doodslag en overtredin­g van de Vuurwapenw­et. Hij zegt dat de twee medeverdac­hten, Errol S en Anthony C, tijdens het gerechteli­jk vooronderz­oek (gvo) de betrokkenh­eid van Meriba hebben aangegeven. Anthony C verklaarde toen dat het voorstel van de beroving op 5 november 2015 was gedaan. Op 6 november zou de beroving van de ondernemer plaatsvind­en, maar de man was eerder uit huis vertrokken, waardoor het plan niet doorging. Meriba zou het slachtoffe­r in de gaten hebben gehouden. Volgens Anthony C vertelde Meriba hoe de beroving aangepakt zou worden.

Nanhoe zegt dat Meriba degene was die alle informatie had, adviezen gaf en vertelde wat er moest gebeuren. Volgens hem zou Meriba hebben aangegeven hoe toe te slaan. Nanhoe zegt dat Anthony C tijdens het gvo ook heeft verklaard dat ze met z’n allen onder wie Meriba bij de woning van de doodgescho­ten Siegmund Struiken waren om over de beroving te praten. Daar zijn de wapens waaronder een handgranaa­t getoond die gebruikt zouden worden. De vervolging­sambtenaar geeft aan dat Anthony C toen had aangegeven dat Meriba een grote leugenaar is.

(Lees verder op pagina 2)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname