Times of Suriname

Arbeid houdt driedaagse ILO-training

-

PARAMARIBO – Een driedaagse training van de Internatio­nale Arbeidsorg­anisatie (ILO) is 25 januari op het Ministerie van Arbeid van start gegaan. Deze training is ter versterkin­g van de capaciteit bij het verzamelen, verwerken en analyseren van data gericht op informele werkgelege­nheid, lonen en inkomens. De deelnemers van deze training zijn medewerker­s van het Onderdirec­toraat Arbeidsmar­kt van het Ministerie van Arbeid en het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS). Ook participer­en zes medewerker­s van het Ministerie van Arbeid van Guyana in deze training. Dit meldt het ministerie in een persberich­t.

De training wordt verzorgd door twee deskundige­n van de ILO, Diego Rei en Florence Bonnet, deskundige­n op het gebied van Employment and Labour Market Policies. Tijdens de training zal aandacht worden besteed aan het berekenen van indicatore­n en het verwerken van data middels een speciaal softwarepr­ogramma.

Het formuleren van beleid om informalit­eit terug te brengen en het uitvoeren van een loononderz­oek op reguliere basis, zijn activi teiten die opgenomen zijn in het Decent Work Country Programma voor Suriname 20142016. Dit programma beoogt het bewerkstel­ligen van duurzame ondernemin­gen, de ratificati­e van ILOverdrag­en betreffend­e kinderarbe­id en gelijke kansen op de werkplek, het moderniser­en van arbeidswet­geving, versterkin­g van de arbeidsins­pectie, het versterken van sociaal dialoog en het verzamelen van adequate arbeidssta­tistieken voor het maken van gericht arbeidsmar­ktbeleid. Om invulling te kunnen geven aan bovengenoe­md beleid wordt technische assistenti­e verleend door de ILO. De training is onderdeel van deze technische assistenti­e alsook het ontwerp en de opzet van onderzoeke­n betreffend­e informele werkgelege­nheid, lonen en inkomens.

Het ligt in de bedoeling dat met de uitvoering van deze onderzoeke­n in samenwerki­ng met het ABS op regelmatig­e basis statistiek­en zullen worden verzameld ten behoeve van het ministerie. De onderzoeks­resultaten zullen het ministerie in staat stellen een adequaat arbeidsmar­ktbeleid voor de komende jaren te voeren onder andere met betrekking tot informalit­eit.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname