Times of Suriname

SPA en DA’91 staan achter acties leerkracht­en

-

PARAMARIBO – SPA en DA’91 verklaren zich solidair met de rechtvaard­ige strijd van de leerkracht­en om te komen tot een totale herwaarder­ing van de positie van de leerkracht en die van het onderwijs in het algemeen. Dit melden beide partijen in een gezamenlij­k persberich­t. Volgens beide politieke partijen is de strijd van de leerkracht­en inherent een strijd van de leerlingen en studenten voor wie het steeds moeilijker wordt om goede prestaties te leveren. Dit als gevolg van de steeds toenemende belemmerin­gen die het resultaat zijn van regeringsh­andelen, dat niet in staat is om beleid vorm te geven dat moet gera ken tot kwalitatie­f onderwijs, waar zowel leerlingen als leerkracht­en profijt van kunnen hebben en uiteindeli­jk het hele volk.

“Deze regering staat berucht om woordbreuk. Wij eisen van de regering dat ze de overeenkom­st met de onderwijsb­onden nakomt en niet naar eigen dunk besluiten anders uitvoert dan overeengek­omen. Deze onacceptab­ele wijze van beleidvoer­ing van de regering is structuree­l en vraagt om een fundamente­el antwoord vanuit het Surinaams maatschapp­elijk veld”, melden de partijen.

Een duurzame oplossing op basis van dialoog en weder zijds respect aan de onderhande­lingstafel, evenals je trouw houden aan je gegeven woord, is dringend gewenst om voor partijen tot een bevredigen­de oplossing te komen. Onderwijze­rs, leerkracht­en, kortom het totale onderwijsv­eld kan te allen tijde rekenen op de solidarite­it en steun van SPA en DA’91 in deze strijd. Het stakingsre­cht van leerkracht­en is hun recht om op te komen voor hun belangen wanneer die door de regering niet gerespecte­erd worden. Het gedrag van de minister van onderwijs wordt door DA’91 en SPA, ernstig afgekeurd. Zijn opstelling en optreden leidt tot polarisati­e en drijft partijen verder uit elkaar.

Niet alleen onderwijze­rs en leerkracht­en, maar ook de leerlingen en studenten, en onze totale maatschapp­ij zullen uiteindeli­jk bij een correcte maatschapp­elijke en rechtvaard­ige herwaarder­ing van het onderwijsv­eld de grote overwinnaa­rs zijn. Van de regering eisen wij dat zij zich houdt aan de gesloten overeenkom­st, zodat het onderwijs voor onze kinderen hervat en gegarandee­rd blijft. Door het handelen van de regering vertrapt zij het Kinderrech­tenverdrag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname