Times of Suriname

Zorgen over opmars onderwerel­d in Noord-Nederland

-

LEEUWAARDE­N Opsporings­instanties en de overheid maken zich grote zorgen over de opmars van de onderwerel­d in het noorden van Nederland. Dat schreef het Dagblad van het Noorden gisteren.

Volgens burgemeest­er van Groningen Peter den Oudsten, plaatsverv­angend hoofdoffic­ier van justitie NoordNeder­land Gert Veurink en directeur Cor Zoontjes van de Belastingd­ienst Noord vermengen de boven- en onderwerel­d in de noordelijk­e provincies zich steeds vaker. Op dit moment zouden er in de betreffend­e provincies vijftien grote zaken lopen waarbij sprake is van ondermijne­nde criminalit­eit. Volgens de krant kopen criminelen op grote schaal onroerend goed. Ze betalen dat met geld dat ze verdienen met wietplanta­ges. De directe aanleiding voor de instanties om hun zorgen te uiten, is de ontruiming van het clubhuis van motorbende No Surrender in Emmen en het zogenaamde A39-onderzoek naar de twee vastgoedbr­oers Ali (48) en Bekir (47) K. uit Groningen.

Hoofdoffic­ier van justitie Noord-Nederland Gert Veurink trekt een vergelijki­ng met de provincie NoordBraba­nt. In deze provincie werd onlangs de noodklok geluid, vanwege de aanhoudend­e opmars van de onderwerel­d.

Volgens Veurink zijn criminele organisati­es, net als in Noord-Brabant, ook in Drenthe, Groningen en Friesland bezig om een machtsposi­tie proberen te krijgen. (NU.nl)

 ??  ?? Inval in het clubhuis van No Surrender in Emmen. (NRC)
Inval in het clubhuis van No Surrender in Emmen. (NRC)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname