Times of Suriname

Nadal naar halve finale

-

TENNIS - Rafael Nadal heeft gisteren na lange tijd, sinds Roland Garros 2014, de halve finales van een Grand Slam bereikt. De 30-jarige Spanjaard was in de kwartfinal­e van de Australian Open in drie sets te sterk voor Milos Raonic.

Nadal had 2 uur en 44 minuten nodig tegen de als derde geplaatste Raonic. De setstanden waren: 6-4, 7-6 (7) en 6-4. De als negende ingeschaal­de Nadal staat voor de vijfde keer bij de laatste vier van de Australian Open. In 2009 won hij het toernooi in Melbourne, in 2012 en 2014 was hij verliezend finalist en in 2008 strandde hij in de halve finales.

De veertienvo­udige Grand Slam-winnaar kwam tot gisteren, sinds zijn negende eindzege op Roland Garros in 2014, niet verder dan de kwartfinal­e bij de vier Grand Slams. Vorig jaar verloor hij op de majors al in de eerste ronde (Australian Open), de derde ronde (Roland Garros) en de vierde ronde (US Open). Op Wimbledon deed hij niet mee.

De 26-jarige Raonic, die vorig jaar in de halve finales werd uitgeschak­eld in Melbourne, wacht nog steeds op zijn eerste Grand Slam-zege. Vorig jaar op Wimbledon verloor hij zijn eerste finale op een van de vier grootste toernooien. Nadal neemt het vrijdag in de halve finale op tegen Grigor Dimitrov, die zich gisteren na zijn tiende zege op rij ten koste van David Goffin schaarde onder de laatste vier: 6-3, 6-2 en 6-4. De andere halve eindstrijd op de Australian Open gaat tussen de Zwitsers Roger Federer en Stan Wawrinka. Dimitrov plaatste zich door zijn zege op Goffin pas voor de tweede keer in zijn carrière voor de halve finale op een Grand Slam. In 2014 verloor hij de halve eindstrijd op Wimbledon.

Dimitrov is al tien duels op rij ongeslagen. Voorafgaan­d aan de Australian Open schreef de 25-jarige Bulgaar het ATPtoernoo­i van Brisbane op zijn naam.

Gisteren was Dimitrov in de Rod Laver Arena in drie sets te sterk voor Goffin. De als elfde geplaatste Belg was in Melbourne vier plekken hoger ingeschaal­d dan de Bulgaar. Goffin evenaarde in Melbourne zijn beste prestatie ooit op een Grand Slam. De 26-jarige Belg strandde vorig jaar in de kwartfinal­e van Roland Garros. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname