Times of Suriname

Atlético Madrid halve finalist

-

VOETBAL - Atlético heeft zich ten koste van Eibar geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de Copa del Rey. De Madrilenen hadden aan een gelijkspel genoeg bij de Spaanse nummer negen: 2-2. Op 19 januari had Atlético de basis voor het bereiken van de halve eindstrijd al gelegd. De ploeg van trainer Diego Simeone was door doelpunten van Antoine Griezmann, Ángel Correa en Kévin Gameiro met 3-0 te sterk voor Eibar in Vicente Calderón. Die riante uitgangspo­sitie bood Simeone de gelegenhei­d enkele sterkhoude­rs rust te geven woensdagav­ond. De B-ploeg van de bezoekers had zijn zaakjes goed op orde in Eibar en kwam kort na de rust op voorsprong. José Gimenéz kopte in de 49ste minuut een corner overtuigen­d in de kruising. Na die openingstr­effer namen de bezoekers duidelijk gas terug, hetgeen de thuisploeg de kans gaf om nog iets te maken van het duel met de Champions League-finalist van vorig seizoen. Sergi Enrich had slechts zestig seconden nodig om zijn stempel te drukken. De Spanjaard betrad in de 72ste minuut het veld en kon een minuut later zijn handen juichend in de lucht steken, nadat hij uit de rebound de gelijkmake­r langs doelman Ángel Moyà maakte. Pedro León bezorgde zijn ploeg vervolgens zelfs de overwinnin­g door in de 83ste minuut raak te volleren.

De treffers van de gastheren kwamen te laat om nog te dromen van een stunt. Die hoop werd definitief de grond in geboord toen Atletico-rechtsback Juanfran vijf minuten voor tijd de 2-2 over keeper Yoel Rodríguez wipte. Atlético is daardoor na Deportivo Alavés de tweede ploeg die zich plaatst voor de halve eindstrijd van het Spaanse bekertoern­ooi. (VI)

??  ?? Kévin Gameiro van Atlético probeert de doelman Yoel Rodriguez van Eibar te verslaan. (Foto: Goal)