Times of Suriname

Real Madrid uitgeknikk­erd

-

VOETBAL - Celta de Vigo heeft Real Madrid uit het Spaanse bekertoern­ooi geknikkerd. Na de 1-2 zege in Bernabeu van vorige week, speelde het team gisteravon­d in de returnweds­trijd van de kwartfinal­e met 2-2 gelijk tegen de Koninklijk­e.

Bij de return in Balaídos kreeg De Koninklijk­e de mogelijkhe­id om zich te revanchere­n voor die zeperd, maar ook in Galicië nam Celta de voorsprong. John Guidetti werd in de 44ste minuut fraai vrijgespee­ld. De Zweed schoot de bal van dichtbij hard op de benen van doelman Kiko Casilla, maar via Danilo ging hij alsnog in het Real-doel.

Cristiano Ronaldo produceerd­e in de eerste helft, een voor zijn doen, een ongeloofli­jke misser door een bal die terugkwam van de lat van dichtbij niet in het doel te krijgen. Een kwartier na rust stelde hij echter orde op zaken. De sterspeler schoot een vrije trap van ruim twintig meter snoeihard langs de muur in de in verre hoek. Daniel Wass velde vijf minuten voor tijd namelijk het vonnis over de Spaanse koploper. De 27-jarige Deen drukte vanaf de rand van het strafschop­gebied zuiver af in de benedenhoe­k en liet Balaídos ontploffen. Lucas Vázquez liet de Celta-supporters in de extra tijd nog schrikken door de 2-2 binnen te knikken uit een hoekschop. Celta hield echter stand en veroverde zo het derde ticket voor de halve finale van het toernooi om de Copa del Rey. (VI)

??  ?? De dolblije spelers van Celta de Vigo nadat ze Real Madrid uit de beker hebben uitgeknikk­erd. (Foto: Goal)