Times of Suriname

Dev Patel over Oscar nominatie: “Het nieuws is nog niet tot me doorgedron­gen”

-

Dev Patel is genomineer­d voor een Oscar voor de film ‘Lion’ in de categorie van Beste Acteur in een ondersteun­ende rol.

Pratend over zijn eerste Oscar, zegt Patel: “Ok, dus ik heb net een telefoontj­e ontvangen dat ik genomineer­d ben voor een Academy Award… Om eerlijk te zijn is dit nieuws nog niet tot me doorgedron­gen, maar ik kijk naar de mooie lachende gezichten om mij heen… Gezichten van degene van wie ik hou. En een gevoel van dankbaarhe­id komt over me heen.

Wat dit moment heel erg ontroerend maakt, is het feit dat ik net klaar ben met een andere film in India. Dit boeiend land heeft een special plek in mijn hart en hier is Saroo’s reis begonnen.

Deze film zou zonder Garth Davis niets zijn. Zonder zijn liefde, toewijding c en visie zou deze ‘Lion’ niet in staat zijn om te brullen. In deze mate wil ik dit ongelofeli­jk gevoel delen met Luke, Grieg, Jenny Kent, Iain, Angie, Emile, Sunny, Nicole, David, Rooney, Divian, Priyanka, de familie Brierley en ook het Weinstein Co team.

Lion herbevesti­gt de boodschap dat liefde niet gebasseerd is op lichaamskl­eur, ras, gender, sexualitei­t, sociale status, of origine. Ik ben trots om deze boodschap in deze onzekere tijden te delen . Dit zal voor altijd de meest gedenkwaar­dige ervaring in mijn leven zijn.”

(BIZ ASIA/Foto: Los Angeles Times.com en Foto2: The

Fashionist­o.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname