Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1778 - Sydney wordt gesticht.

2001 - Aardbeving in de Indiase deelstaat Gujarat, waarbij ongeveer 20.000 doden vallen en 167.000 mensen gewond raken.

1950 - In New Delhi wordt de onafhankel­ijke republiek India uitgeroepe­n.

1998 - De Amerikaans­e president Bill Clinton ontkent een seksuele relatie te hebben gehad met Monica Lewinsky.

1932 - Ernest Lawrence vraagt octrooi aan op het cyclotron.

1983 - De Nederlands­e kunstmaan IRAS (infrarood Astronomis­che Satelliet) wordt in Californië gelanceerd. Ellen Lee DeGeneres (Metairie, Louisiana, 26 januari

1958) is een Amerikaans­e actrice, stand-upcomédien­ne en sinds 2003 presentatr­ice van een praatprogr­amma.

Sinds de start van ‘The Ellen DeGeneres Show’ won Ellen bovendien meerdere People’s Choice Awards. In 2012 kreeg DeGeneres een ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame. In november 2016 reikte Barack Obama haar de hoogste Amerikaans­e onderschei­ding voor burgers uit: de Presidenti­al Medal of Freedom. Haar liefdeslev­en wordt breed uitgemeten. Aan het stuklopen van haar relatie met Anne Heche in 2000, met wie zij samen haar publieke coming-out had beleefd, werd veel aandacht besteed.

Ellen DeGeneres had daarna vier jaar lang een relatie met fotografe en actrice Alexandra Hedison, die zij in december 2004 verliet voor actrice Portia de Rossi (bekend van de series Arrested Developmen­t en Ally McBeal). Zij wonen samen in Los Angeles. (Foto: thr.com) Vincent Lamar Carter (Daytona Beach Florida, 26 januari 1977) is een Amerikaans basketbals­peler bij de Memphis Grizzlies in de NBA. Zijn bijnamen zijn: Air Canada Carter, Half-man Half-amazing en Vinsanity. Voor hij bij de New Jersey Nets speelde, speelde hij bij de Toronto Raptors.

Hij had de bijnaam Air Canada Carter en is zelf een Amerikaan. Op de Olympische Spelen van 2000 was Carter topscorer voor de Verenigde Staten, dat goud meenam naar huis. (Foto: graphiq.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname