Times of Suriname

Studente met krik gedood

-

PARAMARIBO - De studente Clarissa Boldewijn (20) is met een krik gedood en vervolgens begraven. Commissari­s van politie Guno Roosenhoff zegt aan de krant dat de gearrestee­rde verdachte Jonathan L (33) na een week ontkennen uiteindeli­jk heeft bekend dat hij de daad heeft gepleegd.

De verklaring van Jonathan L komt overeen met de gerechteli­jke lijkschouw­ing die aan het ontzielde lichaam van het slachtoffe­r is verricht ten aanzien van de doodsoorza­ak. Jonathan L is een kennis van het slachtoffe­r. Hij bekende dat hij een kleine ruzie met haar kreeg, wat hem boos maakte. Hij greep toen naar de krik en sloeg haar daarmee op haar hoofd. Nadat Boldewijn was overleden, begroef hij haar ontzielde lichaam op een terrein aan de Afobakaweg tussen mast 47 en 48, waarna hij de plaats verliet. Hij had de auto van de studente in brand gestoken aan de Groenhartw­eg. Na dit te hebben gedaan, verliet hij de plaats in een taxi.

Volgens de verdachte was het niet zijn bedoeling om haar te doden. Hij handelde naar zijn zeggen in een opwelling. Hij zal op de locaties nog aanwijzing­en doen hoe het een en ander eraan toegegaan is.

De politie bracht Jonathan L in beeld, nadat er gemeld was dat hij zich sedert de vermissing van de studente vreemd gedroeg. De politie had hem na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekerin­g gesteld, maar hij bleef toen ontkennen. De verdachte ontkent dat anderen betrokkenh­eid hebben gehad bij de dood van Boldewijn. Hij verklaart de jongedame alleen te hebben gedood.

Roosenhoff zegt dat het onderzoek nog gaande is. Hij geeft aan dat deze moordzaak met toppriorit­eit is onderzocht en dat het de politie gelukt is om die op te lossen.

WJ

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname